Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli Filmlerinden Yüksek Çözünürlüklü 400 Görsel

Studio Ghibli Filmlerinden Yüksek Çözünürlüklü 400 Görsel

Japon animasyon film stüdyosu Studio Ghibli sekiz filminden 400 yüksek çözünürlüklü görseli ücretsiz olarak yayınladı.

Hayao Miyazaki, Isao Takahata, yapımcı Toshio Suzuki tarafından kurulan Studio Ghibli sinema tarihinin en önemli stüdyolarından birisi. Yarattığı evrenlerle ve hikayeleriyle kendine özgü bir hayran kitlesi oluşturdu. Japon animasyon film stüdyosu karantina döneminde sıklaşan görüntülü görüşmeler için arka planı doldurabilecek sekiz farklı görsel paylaşmıştı. Şimdi de sekiz klasik filmden 400 ücretsiz görseli kullanıcılara sunuyor.

Bu yılın başında Netflix ile yapılan dağıtım anlaşması sonucu stüdyonun filmleri Asya Pasifik, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika bölgelerinde gösterime sunulmuştu. Küreselleşme yolunda atılan bu adım Studio Ghibli’nin filmlerinin bilinirliğini de artıyor. Bu fantastik filmlerden eşsiz anlar stüdyo tarafından yapılan bir sürprizle paylaşılmaya başlandı.

studio ghibli

8 filmden 400 görsel

Şimdiye kadar sekiz filmden görüntüler yayınlandı. Spirited Away, From Up On Poppy Hill, The Secret World of Arrietty, Ponyo, Tales from Earthsea, The Tale of The Princess Kaguya, When Marnie Was There ve The Wind Rises filmlerinden görüntüler paylaşıldı. Süreç içerisinde stüdyoya ait başka filmlerden de paylaşımlar yapılacağı bildiriliyor. Bu 400 görseli inceleyip bitirene kadar yenileri gelecektir.

Her biri bir sanat eseri tadında olan bu görselleri masaüstü duvar kağıdı olarak veya telefon arka planı için özelleştirerek kullanmak mümkün.

studio ghibli

Görseller ücretsiz olarak paylaşılıyor olsa da Ghibli yapımcısı Toshio Suzuki ek bir mesajla uyarıda da bulunuyor. Kullanıcıların görselleri sağduyu sınırları içerisinde özgürce kullanabileceğini söylüyor. Görüntülerin herhangi bir şeyi tanıtmak ve ürünleri satmak için kullanılması yasak. 400 görselden oluşan Studio Ghibli hazinesine buradan ulaşılabilir ve indirebilirsiniz.

studio ghibli studio ghibli

Görsel: Studio Ghibli