Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evler için Otonom Güvenlik Dronu

Evler için Otonom Güvenlik Dronu

Amazon’un alt markası Ring tarafından tanıtılan güvenlik kamerası Always Home Cam, drone sayesinde evde uçarak güvenliği sağlıyor.

Amazon, Türkiye saatine göre dün akşam donanım etkinliği (Amazon Hardware Event 2020) gerçekleştirdi. Etkinlikte duyurular ve yeni tasarıma sahip cihazlar tanıtıldı. Amazon’un daha önceden satın aldığı Ring markasına ait çok sayıda yeni cihaz bu etkinlikte tanıtıldı. Hem ev hem de otomobil için tanıtılan ürünler arasında yer alan ve ev güvenliğine odaklanan Ring Always Home Cam özellikleriyle ve yapabildikleriyle dikkat çekiyor.

Evde uçarak gezen bir güvenlik kamerası

Otonom güvenlik drone’u olarak tanımlayabileceğimiz bu ürün ev içerisinde güvenlik kamerası ile gezebilen bir drone. Evde şüpheli bir hareket olduğunda ev sahiplerinin akıllı telefonlarına uyarı göndererek görüntüleri canlı olarak görmesine imkan tanıyor. Evin farklı noktalarına birden fazla kamera takmak yerine evin herhangi bir odasını anlık olarak görüntülemek bu drone sayesinde mümkün oluyor.

Always Home Cam uçabilen güvenlik kamerasının ev içerisindeki dolaşımını robot süpürgelerdeki sisteme benzetmek mümkün. Cihaz ilk alındığı zaman evin bir haritasını oluşturmak gerekiyor. Daha sonrasında odaları tanımlayıp hangi alanlarda dolaşımda olacağı belirleniyor.

Ring, müşterilerine basit ama önemli işlemleri halletmek ve akılda kalan sorulara cevap bulmak için ürünü kullanabileceklerini söylüyor. Evde açık kapı veya pencere kalıp kalmadığını kontrol etmek, evden uzaktayken kapının kilitli olduğundan emin olmak, ısıtıcıların kapalı olup olmadığına bakmak gibi basit işlemler için Always Home Cam farklı bir alternatif sunuyor.

Kamera sadece uçuş sırasında kayıt alıyor

Şarj yuvası kameranın görüş açısını engellediği için Always Home Cam sadece uçuş sırasında kayıt alabiliyor. Ring, drone’un uçarken ses çıkardığını dolayısıyla kayıt için evi gezerken açıkça fark edilebileceğini söylüyor.

Ring’in Always Home Cam’i ilk etapta sadece ABD’de satışa sunulacak. Cihazın satış fiyatı 250 dolar olacak.

Görsel: Ring, bbc,YouTube