Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güvenlik Kamerası Sanatı

Güvenlik Kamerası Sanatı

Danimarkalı tasarım ve inovasyon stüdyosu Swift Creatives, güvenlik kameralarını heykel olarak yeniden yorumladı.

Swift Creatives; LG, Panasonic ve Samsung gibi teknoloji devlerinin konseptlerini hayata geçiren, alanında uzman bir stüdyo. Stüdyo, dış mekan izleme cihazlarından oluşan yepyeni bir konsept olan Sculptural Surveillance‘ı tanıtarak pazardaki mevcut ürünlere meydan okuduğu yeni bir hamle yaptı. Estetik güzelliği ve işlevselliği birleştiren koleksiyondaki parçalar bahçeler ve araziler için tasarlanmış. Her bir parça; 360° görüş alanına sahip, hareket sensörü kontrollü, motorlu bir kameranın yanı sıra hoparlörler, izleme lambaları ve wifi bağlantısı içeriyor. Konsept, işlevsel cihazların evin estetiğinden ödün vermeden çevreleriyle uyum sağlayacak şekilde modellendiği, akıllı evlerle uyumlu yeni bir ev gözetleme trendine işaret ediyor.

Şu anda piyasada bulunan güvenlik ve gözetleme cihazlarının çoğunlukla hantal ve işlevsel olan tasarımlarının aksine, Swift Creatives’in konsept koleksiyonu, mimari etkisi ile öne çıkıyor. Her bir parça, özel renk seçenekleri ve beklenmedik şekillerle, dış mekana çarpıcı bir şıklık sağlayacak şekilde tasarlanmış. Ürün yelpazesi tamamen kişiselleştirilebilecek şekilde kurgulanmış. Toz boya kaplı geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen Sculptural Surveillance aynı zamanda ileri teknolojiyle donatılmış.

‘Kurulum, ahşap veya betonda kullanılabilen bir vida tertibatı kullanılarak olabildiğince basit tutulmuş. Pprofesyonel montaj ve düzenli bakıma ihtiyaç duymayan Sculptural Surveillance, esneklik ve kolaylık için ev gözetimine yönelik bir Kendin Yap yaklaşımı sunuyor.

Swift Creatives daha önce Snap Goggles isimli bir başka projesiyle konuşulmuştu.

Dünyaya Snapchat Filtreleriyle Bakmak

Görsel: Swift Creatives