Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elle Çizilmiş Soyut Bir Kelebek Hikayesi

Elle Çizilmiş Soyut Bir Kelebek Hikayesi

Allison Schulnik, kısa animasyon filmi MOTH ile guaj boyayla boyanmış bir kelebek hikayesi ve her karede ayrı bir resim sunuyor.

Elle çizilmiş animasyonların tadı bir başka oluyor. 300’den fazla insanın çizimiyle yaratılan stop-motion dans filmi 349, suyun tükendiği bir dünyayı anlatan The Future, yaratıcı sürecin sancılarını anlatan Le Nuage ve 1 portreden türetilen 1.440 sahne ile yaratılan Brain Wave bunun en güzel örnekleriydi. Allison Schulnik’in yeni kısa animasyon filmi MOTH da elle çizilmiş bir kelebek hikayesi olarak her karede ayrı bir resim sunuyor.MOTH

Rengarenk bir metamorfoz: MOTH

Ressam ve seramik sanatçısı Schulnik bu alanlardaki yeteneğini animasyona taşımış. MOTH, kağıt üzerine guaj boya ile çizilmiş bir animasyon. Sahneler ilerledikçe gece kelebeği metamorfoz geçiriyor ve farklı formlara giriyor. Hatta birden fazla kelebeğin hikayesi de olabilir bu. Diğer taraftan güve bazen insan, yarasa ya da sentor benzeri beklenmedik canlılara dönüşüp bir metafor olabileceğini de hissettiriyor izleyiciye. Fonda ise Erik Satie’nin bestelediği ve Nedelle Torrisi tarafından çalınan Gnossienne No. 1’i dinliyoruz. Müzik ve görüntüler nefis bir uyum içinde.

MOTH

Kaliforniya’da yaşamını sürdüren Allison Schulnik, bu film için kendi atölyesinde penceresine vuran bir gece kelebeğinden ilham almış. Schulnik’e göre MOTH; doğum, annelik, beden, doğa, metamorfoz ve dansa dair primitif duygular arasında gidip geliyor. Filmi tamamlaması 14 ay sürmüş.

Allison Schulnik’in çalışmalarını Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo