Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
300’den Fazla İnsanın Çizimiyle Yaratılan Stop-Motion Dans

300’den Fazla İnsanın Çizimiyle Yaratılan Stop-Motion Dans

Kristen Lauth Shaeffer, 2 yıl boyunca yüzlerce insanın kare kare resimlediği 349 adlı bir stop-motion dans filmi yarattı.

Stop-motion film 349, hepimizin görünmez bağlarla birbirimize bağlı olduğumuz fikrinden yola çıkıyor. Pittsburgh’lu film yapımcısı ve sanatçı Kristen Lauth Shaeffer, bu fikirden hareketle, elle çizilmiş kareleri birleştirerek bir dans animasyonu ortaya koyuyor.

Yüzlerce kurşun kalemle ve yüzlerce farklı elle yaratılan dans

Kristen Lauth Shaeffer; 300’ü aşkın insandan, filme alınmış bir dans performansının karelerini elle tasvir etmesini istemiş. Bunu yaparken de güçlü bağları olan bir ilişkilerinden ilham almaları söylemiş. Bazı katılımcılar ailelerinden, bazıları ise romantik ilişkilerinden ilham almış. İki yıl süren çalışmada, katılımcıların her biri kendine özgü stilini ve enerjisini kağıda yansıtmış. Son aşamada tüm bu özgün çizimler, bilgisayar ortamına aktarılarak, doğru sıralamayla dizilmiş ve müzikle senkronize hale getirilmiş. Böylece tek bir dans koreografisinin birimlerini oluşturmuşlar.

Çizimler son derece içten ve eğlenceli. Katılımcıların tüm samimiyetleriyle duygularını yansıttıklarını görebiliyorsunuz. Sanatta samimiyet, en az ustalık kadar zor yakalanabilen bir şey. Belki de bu nedenden, ustalıkla çizilmiş çoğu stop-motion filmden çok daha cezbedici bir estetiğe sahipler.  İzleyiciye “Her sabah güneşi birlikte selamlayalım” dedirten bir ruh hali aşılıyor.

349 ile ilgili gelişmeleri, projenin Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo