Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gözlerini Kapamazsan Bunları Göreceksin

Gözlerini Kapamazsan Bunları Göreceksin

Vimto, yeni reklam filminde insanları gözlerini kapamaya ve reklamı seyretmemeye çağırırken söz dinlemeyen izleyicileri de övmeyi ihmal etmiyor.

İngiliz meyve suyu markası Vimto, ağırlıklı olarak 15-19 yaş aralığındaki gençlere sesleniyor. Farklı duruşuyla tanınan bu marka, son kampanyasında ise kendini farklı kılmak isteyen, sınırları zorlayan ergenlerin dünyasına onların dilinden konuşan bir işle geliyor.

Reklam ajansı Quiet Storm‘un marka için yarattığı ilk kampanya olan “I See Vimto in You” genç hedef kitlenin bir reklamdan beklediğinin ötesinde bir mesaj vermeyi amaçlıyor. Kampanyanın temel stratejisi de gençlerin olmadıkları bir şey gibi davranmaları gerektiğine ilişkin bir baskı hissetmesinden kaynaklanıyor. Oysa tek istedikleri oldukları kişiler olarak tanınmak ve kabul edilmek. Marka da bu bireyselliğe dokunuyor.

Reklama Muhalif Bir Reklam

Televizyonlarda yayına giren reklam, reklama muhalif bir duruş sergiliyor. İzleyicilere gözlerini kapatıp reklamı izlemeleri söyleyen reklam; söz dinlemeyen izleyicileri de çeşitli komikliklerle ödüllendiriyor. Reklam başta “beni seyretme” dedikten sonra seyretmeye devam edenlere ekranda görünen yazılarla sesleniyor. “Seni çakal… Seni sevdim” gibi sözlerle izleyiciyi pohpohladıktan sonra komik veya garip klipler eşliğinde onu eğlendiriyor.

Gözlerini kapamış olan kişi sadece müzik duyacakken söz dinlemeyen izleyici; saçma karakterler ve renkli görüntüleri izleyebiliyor. Ekranda beliren yazı ise  “Söz dinleyip gözlerini kapasan tüm bunları kaçıracaktın” diyerek o kişinin özel olduğuna ve sıkıcı bir meşrubat yerine, Vimto gibi bir içeceğe ihtiyaç duyduğuna bağlıyor.

vimto_quiet storm_i see vimto in you_bigumigu_5 vimto_quiet storm_i see vimto in you_bigumigu_5

Quiet Storm yönetici yaratıcı yönetmeni Trevor Robinson, her markanın Vimto’nun bu kampanyada yaptığını yapmaya cesaret edemeyeceğini belirtirken bireyselliğe vurgu yaparken işe biraz da eğlence kattıklarını söylüyor.

Kampanya, hedef kitle ile farklı mecralar üzerinde etkileşim sağlıyor. Sinema, dijital, deneysel, sosyal medya, basın gibi mecralarda farklı ama birbirini tamamlayan uygulamalarla kampanya destekleniyor.

Künye:

Reklamveren: Vimto
Reklam Ajansı: Quiet Storm
Yaratıcı Yönetmen: Trevor Robinson, Matthew Mifsud
Yaratıcı Ekip: Quiet Storm Creative
Planlama: Jon Howard
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Jenna Hayward, Jonathan Dale
Ajans Yapımcısı: Dan Healy, Alex Aziz
Yönetmen: Trevor Robinson
Yapım Şirketi: Quiet Storm

Görsel: YouTube