Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Opel’den Halk TV’ye Reklam

Opel’den Halk TV’ye Reklam

Gezi direnişinin sembol kanallarından Halk TV sonunda büyük reklamerenlerden reklam almayı başardı.

Opel Insignia modelini güncelledi. Yeni Insignia’nın lansman kampanyasında medya planına dahil olan bir TV kanalı, dün gece sosyal medyada gündem oluşturmayı başardı. Opel Türkiye, reklam filmini gösterdiği kanallara Halk TV’yi de ekleyerek oldukça cesur bir adım attı.

Ajans: Y&R İstanbul
Halk TV Gezi Direnişi sırasında öne çıkmış küçük bir muhalif kanaldı. Oldukça kısıtlı bir hedef kitleye yayın yapıyor ve politik duruşunu tarafsızlığının önünde tutmayı tercih ediyor. SXSW 2013’ün başarılı sunumlarından Bilgi Diyeti hakkında yazdığım yazıdan hatırlarsanız bu zaman zaman düştüğümüz bir tuzak. Ülkede tüm hakim medya organları iktidar propagandasına alet olunca, en küçük muhalif sese canla başla sarılıveriyoruz, o muhalif sesin zaman zaman hükümet organlarının farklı bir kesime hitap eden versiyonu olduğunu görmemeye çalışarak.
Diğer yandan Sezar’ın hakkı Sezar’a; Halk TV olmasaydı, Gezi Direnişi’ni ülkede bu kadar geniş bir kesime hiç anlatamayabilecektik. Kendi ofislerinin pencerelerine koydukları kamera ile canlı yayın yaptıkları Akaretler görüntülerini hayatım boyunca unutmam mümkün değil. Bu arada o sırada NTV’ye, CNN Türk’e lanet okuyup şimdi yeniden o kanalları izlemeye başlamış dostlara da o günleri tekrar hatırlatmış olalım.
Gezi sırasında Halk TV’den başka izleyecek kanal kalmayınca Halk TV’de bayrak seti, kıl dökücü krem gibi infomercial tarzı çok uzun ve sıkıcı reklamlara maruz kalmak, sosyal medyada birçok espriye konu olmuştu. O dönemde Halk TV’yi medya planlarına dahil eden bazı markalar oldu ama hiçbiri Opel kadar ses getirmedi.
Dün gece Opel’in reklam filminin Halk TV’de yayınlanmasının ardından, Halk TV, alıştığımız formatta kendi kendinden bahseden süperlerle (görüntü üstüne binen metinler) #halkinopeli ve #birsonrakiarabamopelolacak etiketlerini desteklemeye başladı. Kısa sürede iki etiket de büyük bir ilgi gördü, ben ayaktayken #birsonrakiarabamopelolacak popüler etiketler listesine girmişti bile.
Opel ülkemizde bu yılki satışlarıyla şu anda *%6,3’lük bir pazar payına sahip. Bu pazar payı, liderliğe oynayan markaların gösteremeyeceği bir cesareti sergilemek için uygun şartların başında geliyor bence. Bu cesareti ben olumlu karşılıyorum. Marka, belirli bir kesim için bir gecede aşk markasına dönüşmeyi başardı, mevcut Opel tüketicilerinin koltukları kabardı. Halk TV’ye reklam verdiği için tepkisini çekeceği tüketicilerden çok daha fazlasını markasına yakınlaştırmayı başardı Opel muhtemelen.
Üstelik sadece iletişimle yapılması çok mümkün olmayacak güçlü bir duygusal bağın temellerini de sadece bir gecede atmayı başardı Opel bu hamlesiyle. Gezi ruhunun satınalma gücü yüksek, eğitimli bir kesim tarafından beslendiğinin de bir kanıtı oldu belki Halk TV’nin ilk büyük reklamvereninin bir otomotiv firması olması.
Opel’e ve ajanslarına tebrikler.