Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Western Sevenler Buraya: Spell of the West

Western Sevenler Buraya: Spell of the West

Deneysel Animasyon bölümünde 3. sınıfta okuyan Sam Lane'in animasyon kısası Spell of the West, bizi tozlu dünyalara çağıran bir western.

Eskiden Pazar günleri TRT’de Western kuşağı yapılırdı. Siz de heyecanla karşısına geçer miydiniz? Ben şahsen geçerdim. Western çok güzel bir tür bana göre. Hikaye anlatıcılığı, müzikleri, çekim planları ve kadrajlamaları gerçekten bir klasik izlediğinizi düşündürüyor. Tabii artık türler birbirine girmeye başladığı için western animasyonlar da karşımıza çıkabiliyor. Spell of the West de bir western animasyon ve bizi tozlu dünyalara çağırıyor.

Stresli Kuşlar ve Geveze Solucanlar

Spell of the West üçüncü sınıfta okuyan Sam Lane’in animasyonu. Sam, California Institute of the Arts’ta deneysel animasyon okuyor. Sanatçı bunun gelecekte yayınlamak istediği bir serinin pilot hikayesi olduğunu da belirtiyor Vimeo’da. Ana karakterimiz bir kadın silahşör. Karakterimiz çölde hayvanlarla karşılaşıyor. Geveze bir solucan, stresten deliye dönmüş kuşlar çölde karşılaştığımız diğer karakterler.

Hayvanlar ana karakterimiz silahşörden Ax-Man’i durdurmasını isterler. Elinde bir balta olan bu vahşi adam bölgeye dehşet saçmaktadır çünkü. Eğer bir animasyon dizi olacaksa sıfırıncı hikayesi böyle. 7 dakikalık animasyonda az biraz karakterleri tanıyoruz. Mekanı görüyoruz.

Çizimleri çok hoş Spell of the West’in. İzlerken arka planları da dikkat çekiyor, karakterlerin aksiyonlarına göre çizimin şekil alması da. Seslendirmeler biraz daha düzeltilebilir ama zaten pilot bölümler bunun için yok mu?

Sanatçının deneysel animasyon okuduğu özellikle kuş karakterinin hareketlerinde belli oluyor. Hareketlerin etrafına koyduğu görsel efektlerin tarzı çok hoş. Tabii ki Sam Lane Spell of the West’i tek başına yapmadı.Diego Gaeta müziklerinde, Jonni Phillips senaryosunda, Mathieu Libma hikaye kurgusunda, Pixote Hunt renklendirmede genç sanatçıya yardımcı oldu.

Sanatçının işlerini sayfasından, Vimeo ve Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo