Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nicholas Arioli’nin Bol Ödüllü Animasyon Kısası: Coin Operated

Nicholas Arioli’nin Bol Ödüllü Animasyon Kısası: Coin Operated

Nicholas Arioli'nin yazıp yönettiği Coin Operated hayalleri için hayatı boyunca birikim yapan bir çocuğun başarı hikayesini anlatıyor bizlere.

İnsanların, kendileri yaşarken hiç farkında olmadığı, o en karmaşık mevzuları, sanatın bir alanıyla gözler önüne sermek incelikli bir iş. Animasyonlarda, kısa filmlerde izlediğimiz ya da heykellerdeillüstrasyonlarda gördüğümüz ve böyle uzaktan bakınca net bir şekilde algıladığımız bu basit konseptlerin içinde zaman zaman hepimiz  kaybolduğumuzu fark edebiliriz. Nicholas Arioli‘nin de 2017’de yayınlanan bu ilk filmi, Coin Operated da hayatımız boyunca yaptığımız ve ana değil de ileriye dönük olan tasarrufları (life savings) hedef almış. Kendimizi yıllar boyunca içine hapsettiğimiz bu konseptin, 5 dakikalık bir kısa filmle yeni bir bakış açısı kazanabilmesi ise sanatın hayatımızda sebep olduğu küçük bir mucize.

Nicholas Arioli’nin yazıp yönettiği, Bir çok ödüle layık görülen bu 3 boyutlu animasyon filminde, bizleri sözsüz bir hikaye bekliyor. İlk sahneden itibaren emin olduğumuz bir şey var. O da sevimli karakterimizin uzay tutkusu. Minik dostumuzun annesiyle markete giderken, kendisini kaptırmış bir şekilde elindeki uzay aracıyla oynadığını izleyerek başlıyoruz filme. Daha sonra, sokağın ortasında karşısına çıkan ve bozuk parayla çalışan uzay aracına binen karakterimiz, bu aracın kendisini uzaya götüremeyeceği gerçeğiyle yüzleşiyor. Yine de bu oyuncakla oynamaya devam edebilmek (alt metinde hayatta isteklerini gerçekleştirebilmek) için paraya ihtiyaç duyuyor. Bunu gerçekleştirebilmek için limonata satmaya başlayan karakterimiz, yıllar geçerken para biriktirmeye ama bir bakıma da bulunduğu anı yaşayamadan geleceğe yönelik yatırım yapmaya başlıyor. Bir an geliyor, o yine uzay aracıyla göz göze geliyor. Artık çok yaşlanmış olan karakterimizin içindeki çocuğu bu sahnede tekrar görüyoruz. Tüm birikimini bu hayaline yatıran karakterimizi, uzay aracı da bu sefer yanıltmıyor ve onu göklere çıkarıyor.

Künye:

Senaryo: Nicholas Arioli
Yönetmen: Nicholas Arioli
Yapımcı: Jennifer Dahlman
Beste: Emile Mosseri and Alex Schiff
Baş Yapımcı: Jessica Sittig, Serkan Piantino, Andrew Bosworth

Görsel: Vimeo, Facebook