Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parlak Bir Kürenin Yolculuğu

Parlak Bir Kürenin Yolculuğu

Ezequiel Pini'nin "The Circle" adlı kısa filmi, zamana dair metaforlar içeren sakinleştirici manzaralardan oluşuyor.

Çağdaş tasarım stüdyosu Six N. Five’ın kurucusu Ezequiel Pini, yeni kısa filmi The Circle ile yeni bir dönüm noktasını kutluyor. Arjantinli sanatçı ve tasarımcı, bu filmle izleyiciye adeta bir meditasyon seansı yaşatıyor. Filmin başkahramanı bir küre ve bu küre, birçok farklı dünyanın içinden geçiyor. Kimi zaman bir gölge, kimi zaman bir daire kimi zaman da bir ışık yansımasına dönüşüyor. Bazen bşr gök cismi gibi görünüp çoğalıyor. Tabii tüm bu görsel yalnızca 1 dakika sürüyor.

CGI animasyon The Circle, yakın zamanda NFT olarak piyasaya sürülen daha geniş bir koleksiyonun ana parçası. Film şimdiden hem Amsterdam’da hem de sanatçının memleketi Barselona’da faaliyet gösteren Moco Museum tarafından satın alınmış. Müze, iki galeride de kalıcı olarak sergilemek üzere eseri 180.000 dolar karşılığında satın almış. Eser Jean-Michel Basquiat, Banksy, KAWS ve Damien Hirst gibi efsanevi sanatçıların eserleriyle birlikte sergilenecek.

Zamandan ve mekandan bağımsız hayali manzaralar

Ezequiel Pini; izleyicinin aşina olduğu, ancak herhangi bir zaman veya mekan bağlamından yoksun, belirsiz manzaralar yaratıyor. Sahneler yumuşak formlara, puslu renklere ve hafif parlaklıktaki aydınlatma koşullarına sahip iç ve dış mekanlar arasında geçiş yapıyor. Şekil ilk bakışta basit görünebilir ama sanatçı bu kürenin “en üst seviyede mükemmelliğe ulaşmak için gösterilen özeni, sakinliği ve dikkati temsil ettiğini” belirtiyor.

Ezequiel Pini, The Circle’ın ruhu hakkında şunları söylüyor: “Bu basit şekil, çalışmalarımda yıllardır var olan bir karakter. Çember, zamanı veya daha doğrusu eşsiz anlardan ve hatıralardan oluşan geniş bir senaryoda yığılan zaman parçalarını çağrıştırıyor. Bu, zamanın bu kısa işaretleri boyunca merak ve hayal gücünün iç gözlemsel bir yolculuğudur. Biz sınırları, başı ve sonu olmayan bir çemberiz. Sonsuzluk, birlik, bağlantı, genişlemede sadece bir çember.’

Six N. Five‘ın diğer videolarına buradan göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram