Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NFT’lere Meraklı Herkese Açık dART Dijital Sanat Eğitimleri Başlıyor

NFT’lere Meraklı Herkese Açık dART Dijital Sanat Eğitimleri Başlıyor

Samsung’un desteği ile hayata geçirilen dArt Dijital Sanatlar Platformu, Türkiye’deki NFT ve dijital sanatlar ekosistemini daha anlaşılabilir ve geliştirilebilir kılmayı hedefleyen herkese açık eğitimlerine başlıyor.

NFT yani “Non-fungible token” terimi hayatımıza girdiği günden bu yana, yarattığı heyecanın yanı sıra birçok kafa karışıklığını da beraberinde getirdi. “NFT nedir? Dijital işler nasıl NFT’ye dönüştürülür? Bu ekosistemden nasıl gelir elde edilir?” gibi sorulardan yola çıkan dART Dijital Sanatlar Platformu, dijital teknoloji devi Samsung’un gücünü de arkasına alarak, dijital sanatları geniş kitlelere yaymayı amaçlıyor.

NFT’ler “dijital rönesans” çağını başlatabilir

Daha önce yer verdiğimiz NFT haberlerimizde dünyanın birçok bölgesinde çığ gibi büyüyen NFT pazarından işlere ver vermiştik. Ancak bu pazar günümüz itibariyle belli bir kesimden fazlasıyla ilgi görse de, dijital dünyaya entegre olmuş bireylerin önemli bir çoğunluğu tarafından tam olarak anlaşılmış değil. Öyle ki Finder’ın raporuna göre Amerikalıların %70’inin ve Hong Kongluların %53’ünün NFT’nin ne olduğu hakkında henüz bir fikri yok. Ancak öte yandan Artnet verileri, kayıtlara geçmiş en değerli NFT’nin değerinin 91.8 milyon USD olduğunu ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz haftalarda NFT’leri test etmeye başlayan Instagram’ın iddialı çıkışı ise bu iki negatif kutbu birbirine yaklaştıracak ve belki de söz konusu “dijital rönesans” çağının fitilini ateşleyecek önemli bir hamle niteliğinde.

dART, Türkçe içerikleri ile Z kuşağına, kreatiflere ve dijital içerik üreticilerine ulaşacak

dART Dijital Sanatlar Platformu çatısı altında eğitimler vermeye hazırlanan yönetmen ve dijital sanatçı Hakan Yılmaz, NFT teknolojisinin birçok yönüyle sanat tarihine geçeceğini savunan isimlerden. 

“NFT öncesi dijital sanat eseri satışları konvansiyonel yöntemlerle, yani geleneksel bir sözleşme ile yapılıyordu ve eserin kopyalanması problemi hemen her satışta dev bir problem yumağına dönüşüyordu. NFT sonrası bu konu block zincir üzerinde sistematik şekilde çözüldüğü için, nihayet beklediğimiz günler geldi diyebiliriz” sözleri ile NFT’lerin, özellikle telif hakları açısından eser sahibine büyük avantaj sağladığını belirtiyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samsung Türkiye (@samsungturkiye)’in paylaştığı bir gönderi

Ayrıca ülkemizde son derece hızlı biçimde büyüyen bir NFT ekosistemi olduğunu ve Türkiye’deki dijital yaratıcıların bu ekosistem hakkında nitelikli ve güncel bir bilgi akışına ihtiyaç duyduklarına inanan Hakan Yılmaz’a göre dART, NFT ekosistemine dair nitelikli Türkçe içerik boşluğunu kapatacak.

Türkiye’nin Blockchain, Kripto Paralar, DeFi, NFT, Metaverse, Token Ekonomi gurularından Devrim Danyal’ın da eğitmenleri arasında yer aldığı bu NFT akademisi şu modüllerden oluşuyor:

  • NFT Nedir? (Hakan Yılmaz)
  • NFT’lerin Kullanım Alanları (Devrim Danyal)
  • NFT Gelir Modelleri (Hakan Yılmaz)
  • NFT Terminolojisi (Hakan Yılmaz)
  • Sektörel NFT Konuları (Devrim Danyal)
  • Dijital Sanat Tarihi (Hakan Yılmaz)

İlgilenenler, herkese açık dART Dijital Sanatlar Platformu eğitimlerine online kayıt formunu doldurarak başvurabiliyor.

Ayrıca dART Dijital Sanatlar Platformu hakkındaki bu kısa videoya da göz atmak isteyebilirsiniz:

Görsel: Samsung, Hakan Yılmaz