Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neşe Dolu Keçe Karakterler

Neşe Dolu Keçe Karakterler

Ukraynalı kız kardeşler Olha ve Hanna Dovhan, Manooni markası altında sevimli keçe heykeller üretiyor.

Keçe günümüzün en popüler malzemelerinden. Animasyondan tekstil sanatına, tasarımdan çağdaş sanat işlerine pek çok alanda yaratıcı bünyelerin bu malzemeyi tercih ettiğine şahit olduk. Özellikle Andrea Love, hem keçe sanatının ustası hem de viralleşen keçe animasyonlarıyla burada anmadan geçemeyeceğim isimlerden. Manooni de sevimli keçe heykelleriyle sosyal medyada kendisine ciddi bir hayran kitlesi edinmiş durumda.

Gülümseyen ve gülümseten figürler

Manooni’nin ardındaki maharetli eller, yukarıda da bahsettiğim gibi Olha ve Hanna Dovhan’a ait. Manooni markası altında Instagram’da 86 bini aşkın takipçiye ulaşmış durumdalar. İkili yalnızca keçe konusunda usta değil; seramik ve Papier-mâché tekniğiyle de harika işler çıkarıyor. Sosyal medyada pek çok keçe sanatçısına rastlamak mümkün ama Olha ve Hanna Dovhan oldukça kendilerine has bir üslupla bu kitlede öne çıkmayı başarmış. Gerek renk kullanımları, gerekse biçimsel yaklaşımlarıyla ayrı bir neşe katıyorlar figürlerine. Bir bakıma keçeden yapılmış illüstrasyonlar üretiyorlar. Takipçiler de bu sinerjinin etkisi altında. Instagram hesabındaki yorumlarda bunu görebilirsiniz. Bir takipçinin bıyıklı güneş heykelinin altına yazdığı “babama benziyor” yorumu beni hayli gülümsetti.

Ukrayna’da yaşayan Dovhan’lar, savaşın büyük bir kısmını Lviv’de geçirmiş. Manooni ekibinin bir parçası olan anneleri ise şu anda Rusya tarafından işgal edilen Zaporizhzhia bölgesinde diğer aile üyeleriyle birlikte kalıyor. Bu kız kardeşler, Patreon aracılığıyla ihtiyaç sahibi Ukraynalılar için destek topluyor.

Olha ve Hanna Dovhan’ın diğer çalışmalarını Manooni’nin Instagram’ında görebilirsiniz.

Görsel: Instagram