Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Andrea Love’ın Keçe Animasyon Evreninde Her Şey Mümkün

Andrea Love’ın Keçe Animasyon Evreninde Her Şey Mümkün

Andrea Love, en karmaşık sahneleri bile keçeyle yaratabildiği yeni çalışmalarıyla stop-motion animasyon alanındaki ustalığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Andrea Love, keçe animasyon alanında dünyanın en tanınmış sanatçılarından biri haline geldi. Instagram’da 2 milyona yakın takipçisi olan Love’ı biz de yıllardır takip ediyoruz. Özellikle keçeden yemek tarifleriyle sosyal medyada bilinirliğini artırdı.

En çok bu minyatür mutfak videolarıyla tanınmış olsa da aslında hayatın her alanını keçe animasyonlarla anlatabilen bir sanatçı. Keçe ile resim yapıyor, seramik yapıyor, dijital tablette çizim yapıyor, oje sürüyor, Candy Crush Saga oynuyor ve daha nice karmaşık işin altından kalkıyor.

Bu yıl Hulu, Puma, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve LAIKA Studios (ParaNorman’ın 10. yılı) ile reklam çalışmalarına da imza atmış. Hulu ve Paranorman için hazırladığı inanılmaz animasyonlar, Love’ın geldiği ustalık seviyesini ortaya koyuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hulu (@hulu)’in paylaştığı bir gönderi

Keçe işini ve stop-motion’ı kendi kendine öğrendi

Love’ın keçe stop motion alanındaki kariyer öyküsü oldukça ilginç. Massachusetts’teki Hampshire College’da video prodüksiyonu ve film çalışmaları okurken stop-motion’ı kendi kendine öğrenmiş. “Üniversiteye gittiğimde stop-motion kursları yoktu, bu yüzden kendi kendime öğretmek zorunda kaldım” şeklinde açıklamış durumu.

Love, 2010’da mezun olduktan sonra ortam değişikliği için Port Townsend, Washington’a taşınmış. Orada organik bir çiftlikte çalışarak kendini yeniden keşfetmeye, kukla yapım malzemesi olarak yüne karşı bir tutku duymaya başlamış.


“Çalıştığım çiftlikte hiç koyun yoktu ama bölgede yün işlemek ve boyamak için çok sayıda elyaf çiftliği vardı” diyor. “Bir gün, bir çiftçi pazarında, bazı küçük keçe hayvanlara rastladım. Stop-motion için mükemmel görünüyorlardı, ben de işe gittim.”

Çevrim içi videolar ve çok sayıda deneme yanılma yoluyla Love; keçe karakterleri, aksesuarları ve tüm ortamları keçeyle nasıl yaratabileceğini öğrenmiş. Love ayrıca set tasarımlarına kağıt hamuru, elle boyama ve ahşap işçiliğini de dahil ediyor.

Love zamanla yerel işletmelerden ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardan kısa film, belgesel ve ticari işler almaya başlamış. Bu işler çok para kazandıran şeyler olmasa da portföyünü oluşturmasına ve tekniklerini uygulamasına yardımcı olmuş” diyor. Bu süreçte sosyal medyadaki takipçi sayısı da artmaya başlamış. Markaların onunla iletişime geçmesinin ve yapım şirketlerinin onu seçmesinin nedeni Love’a göre takipçileri.

Görsel: Instagram