Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fransız Dior’un Japon Bakış Açısı

Fransız Dior’un Japon Bakış Açısı

Fransız lüks moda devi Dior ile Japonya, yıllar süren güçlü ilişkilerini Tokyo Çağdaş Sanat Müzesi'ndeki (OMA) Designer of Dreams adlı sergiyle kutluyor.

Fransız lüks moda markası Dior’un 70 yıllık tarihi, Japonya ile olan kültürel bağlarını ortaya koyan bir kürasyon üzerinden Tokyo’daki Çağdaş Sanat Müzesi’nde (OMA) sergileniyor. Japon kültürüne bir saygı duruşu niteliğindeki Designer of Dreams adlı sergi, lüks moda markasının en güçlü olduğu pazarlardan biri olan Japonya ile olan ilişkisine ışık tutuyor.

Mimar Shohei Shigematsu tarafından tasarlanan bir senaryo anlatımıyla kurgulanan sergide 350 haute couture elbise yer alıyor. Japon unsurlarını odanın görsel yapılarıyla birleştiren Shigematsu, sergi alanı için geleneksel Japon yapılarından ilham alarak ahşap çerçeve üzerine yapıştırılan yarı saydam, washi kağıdıyla kaplı bir oda yarattı. Birbirinden sürgülü kapılarla ayrılan serginin her bir bölümü, Japon kültürünü yansıtan iç tasarımlara sahip.

1953 yılında ülkeye giriş yapan ve o dönemden bu yana birçok Japon tasarımcı ve marka ile iş birliği yapan Dior, ülkede hayli popüler. Tasarımlarında Japon kağıt katlama sanatı origamiden, geleneksel giysi kimonoya kadar Japon kültürüne ait pek çok unsurdan yararlanan Dior, giysilerinde yer verdiği bu ince detaylarla diğer Batılı markaları geride bırakarak kısa sürede Japonların gözdesi oldu.

Öyle ki, eski Japon imparatoriçe Michiko, bu popülaritenin bir uzantısı olarak 1959 yılında dönemin prensi Akihito ile evlenirken Japon kumaşlarından yapılmış bir Dior tasarımı giymeyi tercih etmiş. 21 Aralık 2022’de kapılarını açan sergi, 28 Mayıs 2023 tarihine kadar ziyaretçileri kabul edecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

OMA NY (@omanewyork)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: OMA, Twitter, Instagram, Youtube