Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Keçeyle İnşa Edilen Stop-Motion Video Oyunu: Feltopia

Keçeyle İnşa Edilen Stop-Motion Video Oyunu: Feltopia

Fantastik macera oyunu Feltopia, Andrea Love'ın keçeyle inşa ettiği büyüleyici bir evrende geçiyor.

Keçe stop-motion’un büyük ustası Andrea Love’ın işlerine çoğumuz aşinayız. Onu ilk olarak keçe ile yaptığı minyatür yemek videolarıyla tanıdık. Ardından minyatür mutfak videolarının dışına çıktı; keçeyle yapılması mümkün değilmiş gibi görünen pek çok şeyi inanılmaz bir ustalıkla üretti. Çalışmaları sürekli viral oldu. Söz konusu olan bir keçe video oyunu ise bunun Andrea Love tarafından hayata geçirilmiş olması pek şaşırtıcı değil. Şimdi hep birlikte Feltopia isimli bu oyuna yakından bakalım.

Feltopia

Feltopia “dünyanın ilk keçe video oyunu” olarak tanıtılıyor

Şu sıralar Kickstarter’da fonlanan Feltopia, “dünyanın ilk keçe video oyunu” olarak tanıtılıyor. Kickstarter kampanya sayfasında, oyun hakkında şu açıklamalara yer verilmiş. “Rüya gibi pofuduk bir dünyada geçen oyunda büyücü Skyrider, uygarlığı bulutlara çıkmaya zorlayan dev bir teknolojik aksaklığın sonuçlarıyla karşı karşıya. Görevin ne mi? Cumulus adlı güvenilir bir at üzerinde sihirbazlar, robotlar ve büyülü yaratıklarla dolu bir dünyada uçarak gökkuşağı diyarına giden yolu açmak. Orası gizemli bir mega-botun tüm spektrumu tüketmekle tehdit ettiği yer.”Feltopia

Kickstarter kampanyası yeni başlayan projenin, başlangıçta iOS’ta yayınlanması ve finansmanın izin verdiği ölçüde daha fazla platforma yayılması hedefleniyor. Love, Feltopia projesinde deneyimli oyun tasarımcısı Andy Katsikapes, ses ve müzik tasarımcıları Peter Michael Davison ve Richard Gould ile çalışıyor. Oyundaki tüm unsurları elle keçeli kompozisyonlar halinde yaratıyor. Bunları stop-motion teknikleriyle birleştirerek, kare kare bir dünya inşa ediyor.

El yapımı unsurlarla oyun dünyasını birleştiren Feltopia, tamamen elle resimlenen The Master’s Pupil adlı video oyununu anımsatıyor. Pat Naoum’un Monet’den ilham alarak yarattığı bu oyunu 7 senede tamamlamıştı.

Feltopia’nın yapım süreci bile büyüleyici…

Feltopia ile ilgili gelişmeleri Andrea Love’ın Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Feltopia

Görsel: Kickstarter