Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elle Boyanmış Bu Video Oyununun İlham Kaynağı Monet

Elle Boyanmış Bu Video Oyununun İlham Kaynağı Monet

Pat Naoum, tamamen elle boyanmış olan ve tamamlanması yedi yıl süren “The Master's Pupil” adlı bir video oyunu tasarladı.

Nintendo Switch’te ve Steam’de yerini alan The Master’s Pupil, dünyayı Fransız izlenimci ressam Claude Monet’in gözünden keşfeden 12 seviyeli bir macera – bulmaca oyunu. Oyun geliştiricisi Naoum, oyunda görülen her arka planı ve öğeyi, önce kağıt üzerine akrilik boyalarla boyamış. Ardından yüksek çözünürlüklü bir tarayıcıyla taramış.

Pat Naoum’un elle yaptığı çizimlerin çoğu çok küçük boyutlardaymış. Örneğin oyunun büyük kısmında görülen yeşil sarmaşıklar yaklaşık beş milimetre yüksekliğinde. Bu yüzden çok küçük fırçalar kullanmış. Resimler o kadar küçüklermiş ki fotoğraflarda bulanıklaşan alanları olmuş. Ancak Naoum, tarayıcıyla kendisinin görebildiğinden bile daha fazla ayrıntı yakalamayı başarmış.

The Master’s Pupil‘ın en önemli özelliklerinden biri fırça darbeleri ve el yapımı olmasının yarattığı farklı estetik. Bu da onu genellikle dijital araçlarla işlenen diğer oyunlardan farklı kılmak adına etkili olmuş. Naoum, bu estetiğin oyuna gerçekçilik kattığını düşünüyor. Hiç de gerçekçi grafikler olmamalarına rağmen oyuncuya somut ve gerçek hissettirdiğine inanıyor.

Oyuncuların, usta sanatçı Claude Monet’in perspektifinden etrafı deneyimlerken boşluğa ve renk karışımlarına dayalı bulmacaları tamamlaması gerekiyor. Ayrıca Monet’nin sanat eserlerinden örnekler, oyun boyunca keşfedilecek arka planlar ve sahneler olarak kullanıcının karşısına çıkıyor. Monet, yaşa bağlı gelişen ve her iki gözünü de etkileyen katarakt hastalığına yakalanmıştı. Oyunun hikayesinin de Monet’nin hikayesiyle bağlantılı olduğunu görebilirsiniz. Zaten oyunun isminin anlamı da Ustanın Göz Bebeği.

Steam’de oyun hakkında şu açıklamalara yer verilmiş: “Ustanın Göz Bebeği, Claude Monet’nin irisi boyunca seyahat edeceğiniz ve başyapıtlarını tamamlamasına yardımcı olacağınız bir bulmaca macerasıdır.

Oyun boyunca Monet, eşi Camille’in vefatı gibi kayıplar yaşadıkça ve sanatsal becerisini tehdit eden kataraktla mücadele ettikçe artan zorluklarla karşılaşacak ve bunların üstesinden geleceksiniz. Yanlış bir renk kombinasyonu veya hareket, yolculuğunuzu sona erdirebileceği için sanatçının gözünün dünyasında gezinirken renk, uzay ve fiziği göz önünde bulundurun.”

İlk üç yıl kodlamayı öğrenmekle, hikaye ve tasarımlar oluşturmakla geçmiş

Naoum bu oyunu tam zamanlı çalışırken işinden arta kalan zamanlarda yaratmaya başlamış. Screen Australia’dan tüm zamanını oyunu tamamlamaya ayırmasına imkan tanıyan bir hibe alana kadar da bu yorucu süreç devam etmiş. The Master’s Pupil, bağımsız bir video oyunu olarak yayınlanmış.

Naoum için, oyunu oluştururkenki en büyük engel kodlamayı öğrenmek olmuş. İlk üç yıl kodlamayı öğrenmekle, hikaye ve tasarımlar oluşturmakla geçmiş. “Ben çok görsel bir insanım – bir sayfayı boyamak benim için anlaşılır bir şey. Ancak soyut bir şeyi etkilemek için kod yazmak bana çok yabancıydı.” diyor.

Pat Naoum’un Instagram’ında yapım sürecine dair çok sayıda video görebilirsiniz.

The Master's Pupil The Master's Pupil,

Görsel: The Master’s Pupil