Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Hava İçin Yapay Zeka Destekli Projeksiyon Cihazı

Açık Hava İçin Yapay Zeka Destekli Projeksiyon Cihazı

Nebula Mars 3, açık hava şartlarına uyum sağlayan yapay zeka destekli görüntü kalitesi ayarlarıyla ve dayanıklı yapısıyla rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.

Açık havada kullanım kolaylıkları sunan taşınabilir projeksiyon cihazları piyasada mevcut. Ancak bunların görüntü ayarları konusundaki sınırlılıkları, suya dayanıklı olmamaları gibi çeşitli eksikleri var. Anker Innovations ise “ilk gerçek dış mekan projektörü” olarak tanıttığı Nebula Mars 3 ile tüm bu eksikleri geride bıraktığı iddiasında.

Ortamdaki şartlara kendiliğinden uyum sağlayan akıllı projeksiyon cihazı

Nebula Mars 3‘nin lensi ve tek çipli DLP projeksiyon birimi, kullanımda değilken aşağı kayan bir kapakla korunuyor. Projektör, 200 inç’e kadar genişleyebilen Full HD görüntü (1080 piksel) sağlıyor. Dolayısıyla kullanıcı, kamp ortamında tam bir sinema keyfi sürebiliyor. Aynı zamanda en iyi görüntü kalitesi için gürültüyü temizlerken kontrastı, gürültü azaltmayı, keskinliği, netliği ve rengi ayarlayan bir yapay zekalı görüntü kalitesi motoruna sahip.

açık hava projeksiyon cihazı

Projektör, yerleşik sensörü sayesinde odak ve keystone ayarını aynı anda kendisi yapıyor. Yansıtılan görüntüyü algılanan ekranın boyutuna sığdırmak için ayarlamaları da otomatik olarak yapıyor. Tüm bu ayarlamaları 3 saniye içerisinde tamamlıyor. 2 GB RAM ve 16 GB depolama ile desteklenen dört çekirdekli işlemci beyinlere sahip, Çift bantlı Wi-Fi içeriyor ve binlerce eğlence uygulamasına erişim için Android TV 11 çalıştırıyor. Ancak henüz Netflix gibi akış platformlarıyla resmi bir anlaşma yapmamış.

Cihazda bulunan LED ışık kaynağı 25.000 saatlik kullanım için derecelendirilmiş. Prize takıldığında 1.000 ANSI lümen parlaklık veriyor. Ancak cihaz 185-Wh pille ekonomik modda beş saate kadar görsel-işitsel medya oynatmak için kullanılırsa bu seviye 300 lümene düşüyor. Cihazın pili, mobil aygıtları doldurmak için kampta bir güç bankası olarak da işlev görüyor.

Kullanıcı HDMI üzerinden bir kaynak cihaza doğrudan bağlanabiliyor. USB-C ve USB Type-A bağlantı noktalarının yanı sıra kulaklıklara veya harici bir hoparlöre kablo bağlantısı için 3,5 mm aux çıkış jakı bulunuyor. 40 W Dolby ses sistemiyle donatılmış.

Cihaz maksimum yarım metrelik düşüşlere karşı kesin olarak dayanıklı. Püskürtme suya ve yağmura karşı dayanıklılık anlamına gelen IPX3 su geçirmezlik özelliğine sahip. Kamp alanını aydınlatmak için üç seviyeli bir ortam ışığı olarak da işlev görüyor. Nebula Mars 3 şu anda 1.099 dolar fiyatla satışta.

açık hava projeksiyon cihazı

Görsel: Nebula Mars 3