Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çıkarken Ekranını da Yanına Al

Çıkarken Ekranını da Yanına Al

Şemsiye gibi açılıp kapanarak her yere taşınabilen bir ekran olan SPUD, yüksek görüntü kalitesinden de ödün vermiyor.

Akıllı telefonlar, tabletler ya da dizüstü bilgisayarlar üzerinden istediğiniz yerde istediğinizi seyredebilmek büyük bir keyif. Ancak, küçük ekranlara bağlı kalmak o keyfi biraz azaltıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla Arovia tarafndan geliştirilen SPUD (Spontanoeus Pop up Display) dünyanın ilk taşınabilir geniş ekranı. Şemsiye gibi açılıp kapanarak her yere taşınabilen SPUD, görüntü kalitesinden de ödün vermiyor.

SPUD projektör ve projektör perdesini bir arada sunan bir sistem. Ancak sıradan projektörlerin aksine çok daha kısa mesafede yüksek görüntü kalitesi sunabilen bir teknolojiye sahip. Bu sayede parlak, keskin görüntü sağlıyor. Üstelik geniş 24 inç ekran seyir zevkini artırıyor. SPUD; 5.1 inç bir akıllı telefonun ekranından 23 kat, 13 inç dizüstü bilgisayardansa 4 kat geniş alan sunuyor.

SPUD şemsiye sistemi ile çok kolay katlanıp açılıyor. Açıldığında kollar üzerindeki koruyucu, ortam ışığının ekrana girişini engelliyor ve parlaklık ayarlarını iyileştiriyor. Kolay açılıp kapanma sayesinde her yere taşınabilir. Spu kapandığında bir kitaptan daha hafif, 0.9 kg bile değil! Bu sayede çantaya, sırt çantasına hatta palto cebine bile sığıyor.

Kırılabilir cam ekranların aksine SPUD, esnek bir polimer malzemeden üretilmiş. Kırılma, çizilme yok. Üstelik lekelendiğinde kolayca yıkanabiliyor. Ekran malzemesi görüntü kalitesini en yüksekte tutarken katlandığındaysa çok az kırışan bir malzeme.

SPUD, bir HDMI kablosu veya kablosuz adaptör aracılığıyla akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara veya tabletlere kolaylıkla bağlanıyor. Böylece nerede olursanız olun, büyük ekrandan istediğinizi seyredebiliyorsunuz. Kullanım alanı sınırsız. Oyun oynamayı sevenler için her yere götürülebilen bir eğlence merkezi, kampta veya sahilde taşınabilir bir televizyon, evde istediğiniz odada kullanabileceğiniz bir ekran… Film, dizi, ofis işleri. İhtiyaç her ne olursa olsun SPUD, hemen hemen her cihaz için izleme deneyimini olabilecek en iyi şekilde sunuyor.

Pil ömrü 4 ile 10 saat arasında değişiyor, siyah ve titanium renk seçenekleri bulunuyor.

Proje o kadar umut vadediyor ki bu yenilikçi ekranın Kickstarter‘daki kampanyası daha zaman dolmadan %1500’ün üzerinde fon toplamış. Daha iyi ses kalitesi, daha uzun ömürlü pil ve yeni renk seçenekleri diye giden hedefler düşünüldüğünde SPUD, heyecan verici ve vizyoner bir proje olarak şimdiden öne çıkıyor.

https://www.kickstarter.com/projects/1677563729/the-spontaneous-pop-up-display-spud/

Görsel: Arovia