Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Telefonları Bilgisayara ve Tablete Dönüştüren Ürünler

Akıllı Telefonları Bilgisayara ve Tablete Dönüştüren Ürünler

NexMonitor ve NexPad yüksek donanıma ve yazılama sahip küçük ekranlı telefonları tablete ya da bilgisayara dönüştürüyor.

Günümüzün akıllı telefonları, en azından üst klasmanda olan son modeller artık masaüstü bilgisayarlar kadar güçlü yazılıma ve donanıma sahip. Her ne kadar telefonu harici olarak bilgisayara bağlayıp telefonun hafızasını kullanmak mümkün olsa da bu pek çok durumda kullanışlı olmuyor. CES 2022’de iki yeni ürün sergileyen Nex Computer ise akıllı telefonları büyük ekranlı bir tablete ya da bilgisayara dönüştürecek ekranlar sunuyor.

NexMonitor telefonu masaüstü bilgisayara dönüştürüyor

2K ve 4K ekrana sahip 27 inçlik NexMonitor telefonlar için manyetik bir alan sahip. Buraya sabitlenen telefon bir ekrana bağlanabiliyor. NexMonitor, telefonu büyük ekranda masaüstü modunda kullanmaya imkan tanıyor. Eğer akıllı telefon modeline entegre bir masaüstü sistemi yoksa NexMonitor doğrudan telefonun ekranını yansıtıyor.

NexMonitor’un temel avantajı telefonun güçlü donanımsal özelliklerini bir klavye ve fare ile kullanmaya imkan tanıması. Çalışma şekillerinin pandemiyle birlikte değiştiği çağımızda sadece telefon taşıyarak işleri halletmek kulağa oldukça hoş geliyor.

nexmonitor

NexMonitor; HDMI, DisplayPort ve USB 3.1 Type-C girişleriyle, tüm dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar için de bir ekran olarak kullanılabiliyor. Bilgisayarlar USB-C monitörü desteklediği sürece bu ekranları bilgisayarlar için de kullanmak hatta onları şarj etmek bile mümkün oluyor. 2022’nin ikinci çeyreğinden sonra satışa çıkacak NexMonitor’un fiyatı ise 499 dolardan başlıyor.

NexPad telefonu tablete dönüştürürken bilgisyarlar için ikinci ekran olarak kullanılabiliyor

Nex Computers’in CES 2022’de tanıttığı bir diğer ürün 12 inç boyutlarındaki 1080p dokunmatik ekranlı NexPad. USB-C ve HDMI girişleri bulunan NexPad, taşınması görece daha kolay bir ekran. NexMonitor’de olduğu gibi telefonun masaüstü modu bulunuyorsa tablet bu ekranı yansıtıyor. NexPad’in altında manyetik bir panel bulunuyor. Telefon buraya kolayca yerleştirilebiliyor. Bu panel kullanıcı NexPad’i bilgisayarı için ikinci bir ekran olarak kullanmak isterse bilgisayar ekranının üstüne manyetik olarak otutturmasına imkan tanıyor.

NexPad bağımsız bir tablet olarak çalışamıyor. Kendine ait bir işletim sistemi ya da belliği bulunmuyor. Ayrıca pilinin olmaması da bir eksi yön olarak dikkat çekiyor. Bağlı olduğu telefonun ya da ikinci ekran olarak kullanılan dizüstü bilgisayarın pilinden güç alarak çalışabiliyor. NexMonitor ile aynı dönemde çıkması planlanan NexPad’in fiyatı 249 dolar.

Samsung, Motorola ve Huawei gibi markalar pek çok modelinde akıllı telefonu ihtiyaç olduğu takdirde harici ekranlara yansıtmaya imkan tanıyan servisler sunuyor. Kullanıcılar, Samsung Dex veya Motorola Ready For gibi özellikleri kullanarak akıllı telefonlarını daha geniş ekranda bilgisayar gibi kullanabiliyor. NexMonitor ve NexPad de özellikle bu markaların modellerini hedefine alıyor.

NexMonitor ve NexPad’ın ne kadar kullanışlı olduğu bir tarafa herkese hitap eden ürünler olmadığı açık. Ancak yine de bu iki ürün yüksek özelliklere sahip akıllı telefon kullanıcıları için farklı bir alternatif sunuyor. Hibrit çalışma düzeninin yaygınlaştığı bu dönemde daha kompakt ve hafif eşyalarla çalışma sistemini kurmak isteyenler veyahut video izlemek ya da oyun oynamak için güçlü telefonlarının küçük ekranına sıkışmak istemeyen kullanıcılar için uygun bir seçenek gibi duruyor.

Görsel: Nex Computers