Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meka Stilinde LEGO Hayvanlar

Meka Stilinde LEGO Hayvanlar

Mitsuru Nikaido, yalnızca gri ve beyaz tonlarda LEGO blokları kullanarak robot görünümlü hayvan heykelleri yapıyor.

LEGO son yıllarda hayal gücümüzün sınırlarını aşarak, çocuklar kadar yetişkinler için de ne kadar vazgeçilmez olduğunu ortaya koydu. Mobilya tasarımından tipografiye, ayakkabılara, haritalara, sanat tarihine ve daha nicelerine hayatın her alanında bir şeylerin LEGO versiyonunu görmek mümkün. Japon LEGO tutkunu Mitsuru Nikaido da ağırlıklı olarak kara ve deniz yaşamından hayvanları, oyuncak blokları kullanarak mekanik karakterler olarak yorumlamış.

Mitsuru Nikaido’nun çalışmalarından bir seçki LEGO House’da sergileniyor

Mitsuru Nikaido, LEGO ile yapımı en zor hayvanları seçiyor. Mors (deniz aygırı), salyangoz, notilus (bir tur kafadan bacaklı) pabuç gagalı leylek, ağustos böceği, balon balığı, su ayısı (tardigrade) ve hatta bir triceratops (68-65 milyon yıl önce Kuzey Amerika’da yaşamış otobur bir kuş kalçalı dinozor cinsi) dahil olmak üzere çok çeşitli türleri yorumlamış. Heykeller neredeyse tamamen gri ve beyaz bloklardan oluşuyor ve bu da onlara robot benzeri bir görünüm veriyor.

Japonyanın Kurashiki şehrinde yaşayan Nikaido, uzun yıllardır LEGO heykelleri yaratıyor ve bu nedenle geniş bir heykel koleksiyonu mevcut. Çalışmalarının ortak noktası olan siberpunk estetiği onun imzası haline gelmiş. Bazen göz veya gaga gibi uzuvlarda belli özellikleri vurgulamak için renk paletinin dışına çıkıp canlı renkte bloklar kullanıyor.

Nikaido’nun tüm çalışmalarına Instagram’ı ve Flickr’ı üzerinden göz atabilirsiniz. Ayrıca internet mağazasında da heykelleri mevcut. Ayrıca heykellerinden bir seçki Danimarka’daki LEGO House’da sergileniyor.

Görsel: Instagram