Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendin – Yap Kaleydoskop Kartpostal: Paperscope

Kendin – Yap Kaleydoskop Kartpostal: Paperscope

Kendin - yap bir kaleydoskop - kartpostal projesi olan Paperscope, kullanıcının yaratıcılığını tetikliyor.

Kickstarter’da fonlanmakta olan ve dünyada ilk olduğunu söyleyen Paperscope, kartpostal işlevi gören özelleştirebilir bir “kendin yap” kaleydoskop projesi. Çiçek dürbünü olarak da bilinen kaleydoskop, Paperscope ekibine göre sevdiklerimize bulunduğumuz yerden bir selam göndermenin en anlamlı yollarından biri.

Işık yansımalarıyla ortaya çıkan sihirli desenlerin dürbünün hareketine bağlı olarak değiştiği kaleydoskoplar çocukların ve sanatçıların en sevdiği aygıtlardan biridir. Bir çocuk kaleydoskop ile oynarken çoğu zaman onu söküp içindekileri görmek ister ancak bunu yaptığı zaman da kaleydoskop bozulur ve kullanılamaz hale gelir. “Kendin yap” temalı Paperscope projesine ilham veren şey de çocuklara özgü bu merak duygusu olmuş.

Aygıt tıpkı bir kartpostal gibi zarfa sığabiliyor ve postayla gönderilebiliyor. Bu açıdan sevdiklerinize yollaması oldukça pratik. Zarfın içindeki ana parça “kaleidoscopethat” şeklinde adlandırılmış.

Bir arkadaşınızdan posta ile Paperscope aldığınızda gelen zarf.

Zarfı açtığınızda içinden kaleydoskopu inşa edeceğiniz 8 temel parça, biraz renkli boncuk ve aygıtın yapımına dair talimatlar çıkıyor.


Yapım süreci de oldukça eğlenceli ve pratik.


Paperscope ekibine göre dürbünün yapımı sadece 5 dakika sürüyor.


Akıllı telefonla Paperscope’taki desenlerin fotoğrafını çekmek mümkün.


Boncuk yerine Paperscope’un içindeki minik tepsiye sığabilecek her türlü materyali kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanın!





Görsel: Kickstarter