Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Bilgisayarları Saksıya Dönüştüren Proje: Plant Your Mac

Apple Bilgisayarları Saksıya Dönüştüren Proje: Plant Your Mac

Christophe Guinet, Apple bilgisayarları muhteşem bitkilerin hayat bulduğu saksılara dönüştürüyor ve herkesi aynı şeyi yapmaya davet ediyor.

Monsieur Plant olarak da bilinen sanatçı Christophe Guinet yeni botanik sanatı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Plant your Mac” (Mac’inizi ekin) adlı bu proje temel olarak sanatçının teknolojiye aşırı bağımlı topluma eleştiri yönelttiği ve herkesi bu teknoloji saplantılı dünya ile “bağlantıyı kesmeye” davet ettiği bir iş. Bu nedenle dünyanın en tanınmış markalarından olan Apple’ın cihazlarını doğaya entegre etmeye çalışıyor. Monsieur Plant, Macintosh bilgisayarlardan oluşan bir seriyi – çoğunlukla 1990’ların klasik modellerini – çoktan muhteşem bitkilerin yaşam koşullarına uygun ortamlara dönüştürmüş bile.

Monsieur Plant bitkilere MacBonzai, MaCactus ve MaCarnivor gibi isimler takmış. Monsieur Plant’in bilgisayarları manipüle ederken bağlı kaldığı en önemli prensip, bilgisayarı bitkinin en iyi yetişebileceği şekilde dönüştürmek olmuş. Bu sayede ekrandan fışkıran ve mouse’un içinden filizlenen güçlü ve muhteşem çiçekler görebiliyoruz.

‘Macfire’ — powerbook, 1991 | tillandsia (air plant/hava bitkisi)


‘Macerium’ — iMac G4, 2002 | platycerium (geyik boynuzu)


‘Macarnivor’ — iMac G3, 1998 | dionaea, drosera, pinguicula (Venus fly trap/ sinek kapan)


‘MacBonzaï’ — macintosh classic, 1990 | ulmus parvifolia (Çin Karaağacı)


‘Macplants’ — iMac G5, 1990


Macactus’ — power macintosh, 1996 | isolatocereus dumortieri (candelabra)


‘Macpyrus’ — power mac G5, 2003 | papyrus (papirüs)

Görsel: Christophe Guinet