Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google, Yapay Zekayla Deney Yapmak İsteyenler için Oyun Alanı Yarattı

Google, Yapay Zekayla Deney Yapmak İsteyenler için Oyun Alanı Yarattı

Google, AI Experiments isimli platformuyla yapay sinirler üzerinde çalışmak yapmak isteyenleri davet ediyor.

Google, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan yeni araçları eğlenceli deneylere meze etmeyi seviyor. Daha önce de Chrome Experiments, Android Experiments ve Arts & Culture Experiments‘ı yayınlayan teknoloji devi, yapay sinirler üzerindeki çalışmak isteyenler için de bir platform yayınladı.

AI Experiments isimli internet sitesi üzerindeki 8 deney bulunuyor. Fakat bu değer sabit bir sayı değil. Çünkü dileyen herkes çalışmalarını yükleyebiliyor. Yapay sinir ağları, özellikle DeepDream’in yaygınlaşması ve TensorFlow‘un açık kaynakla yayınlanmasıyla birlikte akademik ve deneysel çalışmalarda büyük popülerlik kazandı. Görsel tanımlama, görsel üzerine hikaye yazma gibi çalışmalara rastladık. Google ise yapay sinirleri kullanarak Google Photos’u hayatımıza kattı, Google Translate’i kamera üzerinden gerçek zamanlı çeviri yapabilir kıldı.

AI Experiments üzerinde yer alan deneyler arasında çizimlerinizi algılayıp ne olduğu tahmin etmeye çalışan Quick, Draw!, gördüğü şeyleri hakkında doğaçlama parçalar üreten Giorgio Cam, kuş seslerini görselleştiren Bird Sounds veya telefon kamerasından gördüklerini iki dilde söyleyerek nesnel çevirmen olan Thing Translator yer alıyor.

Görsel: AI Experiments