Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka Ürünü Kısa Film: Ghosts

Yapay Zeka Ürünü Kısa Film: Ghosts

Yapay zeka tarafından yaratılan "Ghosts" akış halindeki gerçeküstü görüntülerle örülü, deneysel bir kısa film.

Yapay zeka yaratıcılıkla ilgili alanları hızla kuşatıyor. Özellikle de metin, eskiz gibi verileri belirli stillerde görsellere dönüştüren yapay zekalı sanat ve tasarım araçları son zamanlarda çok popüler. Bu yapay zeka sanatı örneklerini burada toplamıştık. Bu örneklerde de göreceğiniz üzere resim yapabilen, görsel kimlik yaratabilen, metin yazabilen ve stok görsel üretebilen yapay zekalı yazılımlar her geçen gün artıyor. Yine dün yer verdiğimiz bir haberde, yapay zeka tarafından müzik festivali için yaratılmış afişleri paylaşmıştık sizlerle. Bu defa ise haraketli grafiklere benzeyen yapılar, kolajlar ve akış halindeki birçok gerçeküstü görüntüyle örülü, Ghosts isimli bir kısa film karşımızda.

Yapay sinir ağı StarGAN2 ile deneysel film yapmak

Projenin arkasında Rus yönetmen ve yeni medya sanatçısı Vadim Epstein var. Kendisi yapay zekayı kullanarak daha önce de pek çok deneysel film ortaya çıkmasını sağlamış. Dolayısıyla Ghosts bu serinin bir parçası. Videonun açıklama kısmında şöyle diyor : “Ghosts, geri bildirim döngülerine dayalı olarak karmaşıklığın ortaya çıkışını araştıran serinin en eksiksiz ve en kapsamlı eseridir.”

“Görüntüden görüntüye dönüştüren çoklu alanlı yapay sinir ağı StarGAN2 burada tekrar tekrar kullanılmış ve ek girdiler olmadan kendi çıktısını yeniden işlemiştir. Modeller, görsel ve anlamsal deneyimi zenginleştirmek ve yoğunlaştırmak için hem figüratif görüntüler hem de soyut sanat üzerine eğitildi. Ayrıca, eğitim verilerinin bir kısmı sentetikti: özel StyleGAN2 modelleriyle birkaç kaynak veri kümesi oluşturuldu ve gerçeklikten daha da uzaklaşan başka bir aracılık katmanı eklendi. Sonunda elde ettiğimiz şey; nöral kıvrımlara sıkışmış orijinal cisme belirsiz bir benzerlikten ziyade kendi başına daha gerçekçi ve anlamlı görünen, sürekli değişen, şekil değiştiren, üzerindeki kontrolün düşük olduğu bir soyut akış.”

Filmin ses tasarımı Alexander Kopeikin ve Fractal Heads tarafından yapılmış.

Vadim Epstein’in diğer çalışmalarına Instagram’ı üzerinden, internet sitesinden ya da NFT mağazasından göz atabilirsiniz.

Görsel: Vimeo