Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekanın Tasarladığı Festival Afişleri

Yapay Zekanın Tasarladığı Festival Afişleri

Metni görsele dönüştüren yapay zeka motoru Midjourney, bu kez elektronik müzik festivali Jardim Sonoro için tasarladı.

Portekiz’in başkenti Lizbon’da her yıl düzenlenen uluslararası elektronik müzik festivali Jardim Sonoro,  pandemi nedeniyle verdiği zorunlu aranın ardından geri dönüyor. Önümüzdeki Eylül ayında Keil do Amaral Milli Parkı’nda gerçekleşecek olan festivalin afişleri, organizasyon mekanından ilham alınarak yapay zeka tarafından hazırlandı.

Dentsu Creative tarafından yürütülen çalışmada, yapay zeka motoru Midjourney desteği ile Todd Terje, Jeff Mills, Jan Blomqvist gibi festival sanatçılarının görselleri doğadan parçalarla harmanlandı.

Metni görsele dönüştürebilen Midjourney, Discord platformu ile entegre bir yapay zeka motoru. Kendisine iletilen anahtar kelimeleri oluşturduğu tasarımlara uygulayabiliyor. Ortaya çıkardığı görsellerin varyasyonları üzerinden de tekrar tekrar çizim yapabiliyor. Yapay zekayı kullanmak için Midjourney Discord sunucusuna bağlanmanız gerekiyor. Bunun için web sitesi üzerinden Join the Beta butonu ile katılım daveti alabilirsiniz.

Metinden görsel oluşturan bir diğer yapay zeka robotu DALL-E 2 de geçtiğimiz günlerde Heinz ketçaplarını yorumlayarak yeni tasarımlar ortaya koymuştu.

Künye:
Reklamveren: Jose Diogo Vinagre, Director Jardim Sonoro
CCO: Lourenço Thomaz
Kreatif Direktörler: Gil Correia, Ivo Purvis
Metin Yazarı: João Moura
Tasarımcı: Emanuel Serôdio, Tiago Rodrigues
Hareketli Görsel Tasarım: Fabio Magalhães
Ses Efektleri: Guel
Müzik: WhoMadeWho, “Hi & Low”

Görseller: Jardim Sonoro, Instagram, Youtube.