Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekaya Göre Ketçap Nedir?

Yapay Zekaya Göre Ketçap Nedir?

Dall-E 2 kullanarak yaratılan "Heinz A.I. Ketchup" kampanyası, yapay zekaya göre ketçabın Heinz'a benzediğini ortaya koyuyor.

Metin, eskiz gibi verileri belirli stillerde görsellere dönüştüren yapay zekalı sanat ve tasarım araçları son zamanlarda internetin favorisi. Bu yapay zeka sanatı örneklerini burada toplamıştık. Bu örneklerde de göreceğiniz üzere resim yapabilen, görsel kimlik yaratabilen, metin yazabilen ve stok görsel üretebilen yapay zekalı yazılımlar her geçen gün artıyor. Bunların içinde en popüler olanı, 5 Ocak 2021’de OpenAI tarafından piyasa sürülen DALL-E. Yeni sürümüyle artık Dall-E 2 olarak anılmaya başlayan bu yazılım da benzerleri gibi metinsel tanımlardan görüntü oluşturan bir yapay zeka programı. Heinz ise Heinz A.I. Ketchup isimli yeni reklam kampanyası için Dall-E 2 kullanarak muhtemelen bu kulvarda bir ilke imza attı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Heinz (@heinz)’in paylaştığı bir gönderi

Rethink geçen yılki “’Draw Ketchup” kampanyasına bu yıl yapay zeka dokunuşu katıyor

Kampanya Rethink imzasını taşıyor. Tanıtım metninde kampanya şöyle açıklanmış: “Yapay zekanın ketçabın neye benzediği konusunda ne düşündüğünü bulmak istedik. Ketçap görüntüleri yaratması için Dall-E 2’yi kullandık. Sonuç? Tıpkı insanlar gibi, yapay zeka da Heinz’i tercih ediyor.” Bu açıklamada “insanlar” derken muhtemelen geçen yılki Heinz Draw Ketchup kampanyasına gönderme yapılmış. Sosyal deney benzeri bu kampanyada insanlardan ketçap resmi çizmeleri istenmiş, çoğu çizimin de Heinz ketçabına benzediği ortaya çıkmıştı. Bu kampanya da aynı şekilde Rethink tarafından yaratılmıştı. Anlayacağınız bu defa insanlar yerine yapay zekadan ketçap çizmesi istenmiş. Sonuçta da insanlarla yapay zekanın ketçap tanımı örtüşmüş.

Heinz A.I. Ketchup filmi, Dall-E 2’ye girilen inek otobüsü, kızartma kalesi ve peynir gezegeni gibi absürt örneklerle açılıyor. Daha sonra ketçap, ketçap rönesansı, ketçap empresyonizmi, ketçap sokak sanatı, ketçap vitrayı, ketçap tarot kartı gibi terimlerle Heinz’e benzeyen ketçaplardan oluşan sonuçlar gösteriliyor. Daha sonra uzaylı ketçap, ketçap Americana gibi terimlerle ortaya çıkan daha tuhaf sonuçlara yer veriliyor. Tüm bunların ardından hepsinin Heinz olduğunu belirten bir mesajla film sona eriyor.

Heinz A.I. Ketchup

Heinz A.I. Ketchup

Heinz A.I. Ketchup

Künye:

Reklamveren: Heinz
Ajans: Rethink

Görsel: Instagram