Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Gün Sizin Gününüz” Diyen McDonalds’tan Çalışanlarına Özel Hamburger

“Gün Sizin Gününüz” Diyen McDonalds’tan Çalışanlarına Özel Hamburger

Teslimat sektörünü ve çalışanlarını ihmal ettiğini düşünen McDonalds, yılın bir gününü onlara adadı.

McDonalds, adı gibi hızlı büyüyen hızlı teslimat sektöründe çalışan paydaşlarının gönlünü hamburgerle alıyor.

Zorlu çalışma koşullarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla fast-food tarihinde ilk kez 25 Temmuz’u ‘Kuryeler Günü’ ilan eden McDonalds Singapur, 140’tan fazla restoranında teslimat görevinde çalışan tüm dağıtımcılara 15 bin 500 adet ücretsiz menü dağıttı. Çalışanlar saat 14:00-17:00 arasında üniformaları ile herhangi bir şubeye giderek iki adet Chicken McCrispy, muzlu tart ve sudan oluşan menüyü bu kez kendileri için teslim aldılar.

“Teşekkürler, teslimat kahramanları!”

McDonald’s Singapur Müdürü Benjamin Boh yaptığı açıklamada, “Teslimat işinin ülkedeki ilk öncülerinden biri olarak Singapur’da önemli bir dağıtım ağına eriştik. Müşterilerimizi memnun eden bir teslimat deneyimi yaşatmaktan gurur duyuyoruz ve bu teslimat deneyiminde bizi destekleyen Singapur’daki tüm yemek dağıtımcılarına minnettarız. Salgının son iki yılının gıda dağıtımcıları için zor geçtiğinin farkındayız.  Bu da bizim teşekkür etme şeklimiz. Hepsini gerçekten takdir ediyoruz.” ifadelerini yer verdi.

Dağıtım ağını geçtiğimiz beş yıl içinde on kat arttırarak 3 binden 32 bin noktaya çıkaran şirketin CEO’su Christopher Zempczinski, geçtiğimiz yıl Ekim ayında katıldığı yatırımcı toplantısında pandeminin artırdığı gıda teslimatı talebini ilk başta fark edemediklerini itiraf etmişti. Dağıtımın birkaç yıl öncesine kadar önemi tam olarak kavranmamış bir müşteri ihtiyacına cevap verdiğini belirten Zempczinski, teslimatta yaratılan farkın artık farkında olduklarını belirtiyor. Bunun ilk işaretlerinden biri de bedava hamburgerler sayılabilir. Belli ki fast food devlerinin iletişim çalışmaları için bedava hamburger giderek daha çekici hale geliyor. Zira daha önce Burger King de sevgililer gününe özel olarak eski sevgilisinin fotoğrafını şubelerine getirenlere bedava Whopper dağıtmıştı.