Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yakından Baktıkça Devam Eden Bir Hikaye

Yakından Baktıkça Devam Eden Bir Hikaye

Fransız tasarımcı ve illüstratör Vaskange'nin yakınlaştırdıkça yeni detayları ele veren uçsuz bucaksız çizimi Twitter'da viral oldu.

Lucas Vaskange, son günlerde sosyal medyada paylaştığı bitimsiz bir illüstrasyonla dikkatleri çekiyor. Çizim, yakınlaştırdıkça devam eden bir hikayenin ortaya çıkmasını sağlamış. Bir illüstratörün odasında başlayan hikaye, bu odanın duvarında asılı bir fotoğraftan tren yolculuğuna, oradan da bir fotoğraf makinesinin objektifine uzanıyor. Yakınlaştırma devam ettikçe bir ressamın tuvalindeki hazineyi ve hazinedeki kolyenin içinde duran komik bir fotoğrafı görüyorsunuz.

Sınırsız bir çalışma yüzeyi üzerinde sonsuz çizgiler

Video, virallaştiği mecra olan Twitter’da 1 milyonu aşkın beğeniye erişmiş. Sanatçı Intagram’ında 2 farklı versiyon paylaşmış. İlk paylaştığı şu versiyonda hikaye, uzayın derinliklerinden başlıyor. Sanatçı infinite stories (sonsuz hikayeler) olarak nitelendirdiği bu çizimlerin devamının geleceğini belirtmiş.

Vaskange bu çizimi, kullanıcıya sınırsız bir kanvas sunan Endless Paper isimli uygulama ile iPad üzerinde gerçekleştirmiş. Ayrıca bu uygulamayla çizim yapan Greg Edwards ve the ogarno gibi diğer kullanıcıların işlerini de paylaşmış. Soloflow786 da dikkat çeken bir başka Endless Paper kullanıcısı. Yazının sonuna bu örnekleri ekledim.

Endless Paper yalnızca çizim amaçlı bir uygulama değil. “El yazısı notlar almanıza, diyagramlar çizmenize, fikirleri görsel olarak keşfetmenize ve büyütmenize, ekibinizle beyin fırtınası yapmanıza, düşüncelerinizi mekansal olarak düzenlemenize ve çok daha fazlasına olanak tanıyan sonsuz bir tuvale sahip yepyeni bir uygulama” açıklamasıyla tanıtılıyor. Ne yazık ki uygulama şu anda sadece iOS’ta – cihaz olarak da iPad ile sınırlı – kullanılabiliyor. Android işletim sistemindeki en iyi alternatifinin ne olduğu çoktan tartışılmaya başlamış.

Bazı kaynaklardaki yorumlara göre bu sınırsız tuval konsepti ve Vaskange’nin onu kullanma biçimi; modern mimari ve mobilya alanlarında katkılarıyla tanınan Amerikalı tasarımcı çift Charles ve Ray Eames’in “Powers of Ten”ini (1977) selamlıyor.

 

Diğer sanatçıların Endless Paper çizimleri:

Görsel: Twitter