Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güvenlik ve Kullanıcı Deneyimini Odağına Alan Yeni Nesil E-Scooter: Harmony

Güvenlik ve Kullanıcı Deneyimini Odağına Alan Yeni Nesil E-Scooter: Harmony

Minimalist tasarımı ile dikkat çeken yeni nesil e-scooter Harmony, e-scooter’larda var olan kullanım ve güvenlik problemlerini çözmeye odaklanıyor.

Güney Kore’nin Seul kentinde yaşayan endüstriyel tasarım öğrencisi Min-Ji Park’ın tasarladığı Harmony E-Scooter, mobilite ekosistemindeki en temel sorunlardan biri olan güvenlik ve elbette kullanıcı deneyimi konularındaki eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor. Harmony’nin tasarım aşamasında minimalist tasarım trendlerini, yeni nesil sensör teknolojileri ile birleştiren Park, böylece kullanıcıların trafikte kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlıyor.

Sensörler yoldaki tehlikelere karşı uyarıyor

Harmony’yi mevcut scooter tasarımlarından ayıran en önemli özelliği, cihazın kamera sensörleri ve en önemlisi de yollarda tehlike yaratabilecek unsurları algılayabilen LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging) isimli sisteme sahip olması. Böylece küçük çukur ve tümseklerde bile hakimiyetini yitirebilen bu tür taşıtlardaki en temel güvenlik problemi giderilmiş oluyor. Bu sensörlerin sağladığı veriler ise scooter üzerindeki ana ekrana ve yan kısımlarda bulunan panellere yansıtılarak, sürücünün an be an yolun durumundan haberdar edilmiş oluyor.

Harmony ayrıca gelişmiş sinyalizasyon sistemiyle de, özellikle akan trafikte görülmeme ve kör noktada kalma sorununu da makul bir çözüm üretmiş oluyor. Taşıtın, diğer araçlar tarafından daha kolay fark edilmesini sağlayan LED ışıklar ihtiyaca göre ayarlanabiliyor. Harmony’nin kullanıcı deneyimini alanında sürücüler tarafından en çok sevilecek özelliklerinden biri de, cihazın sürücülerin Android ve iOS cihazları ile tek dokunuşla bağlanabiliyor olması.

Katlanabilir tasarım kullanım kolaylığı sağlıyor

Beyaz ve metalik mavi olmak üzere iki farklı renkte tasarlanan prototipler, sade, stil sahibi ve hafif görünümleri ile benzerlerinden ayrılıyor. Tasarımcı Min-Ji Park’ın Uzak Doğu minimalizminden ilham alarak tasarladığı Harmony’nin katlanabilir olması da küçük mekanlarda yaşamak durumunda olanlara makul bir saklama çözümü sunuyor.

Görsel: Behance