Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Değiştirilebilir NFT Tasarımlara Bürünen Elektrikli Scooter

Değiştirilebilir NFT Tasarımlara Bürünen Elektrikli Scooter

Kendi NFT topluluğunu inşa etmek üzere yaratılan konsept tasarım Omni, gövdesinden tekerleklerine kadar olağanüstü kişiselleştirme için renk değiştiren bir yüzeye sahip.

BMW Designworks Münih ve KDM Plus iş birliğiyle tasarlanan elektrikli scooter Omni, ağırlıklı olarak Z Kuşağının beğenileri ve istekleri etrafında şekillendirilmiş. Sürüşle birlikte iletişim unsurunu da ön plana koyan konsept tasarım, sürücünün motosiklete özel NFT eserler aracılığıyla kendini ifade etmesini amaçlıyor.

Olağanüstü kişiselleştirme için tepeden tırnağa renk değiştiren yüzey

Konseptin tasarımcıları; Yejin Lee, Junguk Cha ve Haesung Cho. Ekibin başlangıç ​​noktası, iki tekerlekli mobiliteyi bilinçaltında en iyi şekilde temsil edecek şekilde NFT’lerin oluşturulması ve kişiselleştirilmiş dijital kimliklerden oluşan bir koleksiyon yaratılması olmuş. Öne çıkan özelliklerden biri, Omni elektrikli scooter’ın renklerinin ve grafiklerinin gerçek zamanlı olarak değiştirilebilmesi. Bu değişiklik aracın gösterge panosundan yapılıyor. Kullanıcılar ruh haline, beğenilerine ve bulundukları yere göre istedikleri palete geçiş yapabiliyor. Elektrikli scooter’ın gövdesinden tekerleklerine kadar her şey, olağanüstü kişiselleştirme için renk değiştiren bir yüzeye sahip.

Toplulukta popülerleşen yaratıcılar için gelir elde etme imkanı

Kullanıcılar arasında popüler olan trend görünümler, akıllı telefonla anında aktarılıp araca uygulanabiliyor. Ekip bu yolla Z kuşağına hayatlarını sergilemek ve kendilerini ifade etmek için farklı bir yol sağladığını düşünüyor. Araç sahipleri, tasarımlarını toplulukla paylaşabiliyor veya kişisel bir koleksiyon oluşturmak için bunları ruh hali panolarına (mood boards) sabitleyebiliiyorlar. Bu süreçle birlikte kullanıcı, toplulukla yaratıcılığı üzerinden etkileşim kurma imkanı da yakalıyor. İlerleyen aşamalarda, toplulukta popüler olan yaratıcılar, çalışmalarını kendi Omni’lerinde uygulamak isteyenlerin taleplerine göre bundan gelir de elde edebilir. En azından konsept için kurgulanan sistem bu şekilde.

Görsel: YouTube