Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe David Bowie Hayranlarını Oyuna Davet Ediyor

Adobe David Bowie Hayranlarını Oyuna Davet Ediyor

Bowie tarzını yansıtan araç setinin ardından Adobe, sanal oyun deneyimi ile Ziggy Stardust'ı onurlandırıyor.

Müzisyen David Bowie’nin 75. doğum gününü geçtiğimiz Haziran ayında duyurduğu Bowie 75 araç seti ile kutlayan Adobe, lansman videosunun ardından sanal oyun deneyimiyle kutlamalara kaldığı yerden devam ediyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Adobe (@adobe)’in paylaştığı bir gönderi

Adobe’nin Creative Cloud uygulamaları aracılığıyla ücretsiz olarak sunduğu 150’den fazla grafik, renk örneği, vektör, desen ve çıkartma içeren Bowie 75 seti, Bowie’nin hem 75. doğum gününe hem de en sevilen Bowie karakterlerinden biri olan Ziggy Stardust’un 50. yıldönümüne özel göndermelerde bulunuyor.

“Ashes”, “Changes”, “Major Tom” ve “Queen Bish” gibi en büyük hitlerinden bazılarının adını taşıyan bir dizi makyaj fırçası; kullanıcıların Bowie’nin en tanınmış kıyafetlerinin kumaşlarını ve desenlerini tamamen yeni bir şeye dönüştürmek için örneklemelerini sağlayan Adobe’nin desen örnekleyicisi; Bowie’nin posterlerinden ve albüm kapaklarından ilham alan parlak renkli arka planlar ve üç boyutlu içerik oluşturucu dekorlar ve Ziggy Stardust’un astral küresi gibi ikonik Bowie grafiklerinin yer aldığı bir çıkartma paketi Bowie 75 araç setinde yer alıyor.

Müzik kariyeri boyunca yeni akımların, yeni trendlerin ortaya çıkmasını sağlayan birçok esere imza atan ve kendisi bizzat bir sanat eserine dönüşen Bowie’nin 1972 yılında Hunky Dory albümünün turnesinde yarattığı Ziggy Stardust karakteri -ertesi yıl karakterin öldüğünü söylemesine rağmen- kısa sürede bir ikona dönüştü. Ziggy Stardust sonrasında da kılık değiştirmeye ve karakterler yaratmaya devam eden Bowie, moda ile müziği birleştirerek birçok tasarımcıyla da işbirlikleri gerçekleştirdi.

Öte yandan Bowie 75 projesi, Adobe’nin efsanevi figürleri hayata döndürdüğü ilk çalışması değil. Bowie 75 araç seti ve beraberinde gerçekleştirilen Bowie temalı çalışmalar Adobe’nin sanatçılarla olan ilk projesi sayılmaz. Kendi alanında değişimler yaratan sanatçıları yeni nesil içerik üreticilerle buluşturmayı amaçlayan Adobe, daha önce ressam Edward Munch‘un boya fırçalarının ve ABD’li graffiti sanatçısı Keith Haring‘ten ilham alan fırçaların dijital rekreasyonunu tanıtmıştı.

Bowie imzalı çalışmalarının kapsamını genişleten Adobe, kullanıcıları sanatçının soyunma odasına götüren sanal bir oyun deneyimi yarattı. RESN, Adobe ve DentsuACHTUNG işbirliğinde gerçekleşen projede Bowie, Ziggy karakteriyle oyunseverlerin karşısına çıkıyor. Oyuna özel olarak ayrıca 70’li yılların ortam ve müziklerinin günümüze yansıtabilmek amacıyla dönemin elektronik müzik aletleri kullanıldı.

Görseller: Adobe, Instagram, Aladdin Sane/ Brian Duffy, Youtube