Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
David Bowie Şarkıları Çizgi Roman ve Kitap Kapaklarına Dönüştü

David Bowie Şarkıları Çizgi Roman ve Kitap Kapaklarına Dönüştü

Todd Alcott, eski kitapların ve çizgi romanların kapaklarını David Bowie şarkılarından hareketle dijital ortamda yeniden düzenliyor.

Brezilyalı illüstratör Butcher Billy’nin, Black Mirror’ın unutulmaz bölümlerini ve Freddie Mercury’yi çizgi roman estetiğiyle tasvir ettiği çalışmaları popüler kültürün etkisi altında büyüyen çizgi roman tutkunlarını büyülemişti. ABD’li senarist Todd Alcott da boş zamanlarında bu türden görsel çalışmalar üretiyor. Özellikle son dönemde yaptığı David Bowie temalı çizgi roman, kitap ve dergi kapakları dikkat çekiyor.

Todd Alcott, vintage kitapları başlangıç ​​noktası olarak kullanıyor. Kendi tasarımlarını oluşturmak için bu kitapların kapaklarındaki metinler ve görseller üzerinde dijital olarak değişiklikler yapıyor. Böylece bir zamanlar çok sevilen bu yayınlara yeniden hayat verirken, kendi David Bowie tutkusundan da bir parça katıyor. Bowie’nin bilim kurgu hayranlığından, sıra dışı stilinden ve anti-kahramanlara duyduğu sevgiden olacak, onu bir çizgi roman kahramanı olarak hiç de yadırgamıyor insan.

Uyumsuzların süper kahramanı David Bowie

Todd Alcott’a göre David Bowie’nin androjen gibi giyinip sahneye çıkması ve dinleyicilerine “Yalnız değilsin, bana ellerini ver” gibi söylemlerle seslenmesi uyumsuzluğa dair yapılmış en sarsıcı jestlerdi. Alcott kendini çok izole ve yalnız hissettiği bir dönemde David Bowie sayesinde, aslında çok daha büyük bir topluluğun parçası olduğunu kavramış ve sanat yönelmiş.

Todd Alcott’ın portfolyosuna Etsy mağazası ve Instagram’ı üzerinden göz atabilir; Prince, Talking Heads ve Led Zeppelin gibi diğer müzik efsaneleri için yaptığı çalışmaları da görebilirsiniz.

David Bowie David Bowie David Bowie

Görsel: Etsy
Manşet görseli düzenlenmiştir.