Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Black Mirror’ın Dördüncü Sezonu Çizgi Roman Olsaydı?

Black Mirror’ın Dördüncü Sezonu Çizgi Roman Olsaydı?

Daha önce Black Mirror bölümlerini çizgi roman kapağı tadında bir afiş serisi olarak paylaşan Butcher Billy isimli illüstratör, Black Mirror'ın 4. sezon bölümlerini de çizgi roman kapağı olarak yeniden yarattı.

Her bölümü ayrı bir distopik macera olan Black Mirror, 7 yıldır bize yakın gelecek tahminlerini izletmeye devam ediyor, bizlerin hayatında “teknofobi” gibi bir kavramın yer bulmasını sağlıyor. 2011’de hayatına Channel 4’da “bir İngiliz teoriciliği” olarak başlayan Black Mirror, son iki sezondur artık bir Netflix Originals. Black Mirror adını kırık ve kapalı telefon ekranından alıyor. Dizi teknofobi üzerinden şu anın bizlerini telefon ve teknoloji bağımlılığına koşturuyoruz diye eleştiriyor. Fakat tabii ki internette bu koşmalarımıza bayrak tutacak birçok Black Mirror içeriği de paylaşılıyor.

Butcher Billy’den “Olsa da Okusak” Dedirten Kapaklar

Daha önce ESPN, Billboard, Michael Jordan, Ogilvy & Mather UK Group ve NBA TV gibi isimlerle çalışan illüstratör Butcher Billy, geçtiğimiz sene retro çizgi romanlardan esinlenerek tasarladığı, Black Mirror’ın efsane bölümlerinin afişlerini yayınlamıştı. Sanatçı daha sonrasında yayınlanan tüm Black Mirror bölümleri için bu çalışmayı yapmış ve Butcher Billy’s Dark Tales from the Black Mirror adıyla behance’ten paylaşmıştı.

Butcher Billy serisine hız kesmeden ve dördüncü sezon hala etkisini sürdürüyorken devam ediyor. Şimdi de 4. sezonun 6 bölümünün de aynı retro çizgi roman kapağı tarzında olan afişlerini yine Behance’ten Butcher Billy’s Tales of the Unexpected Black Mirrors ismiyle yayınladı. Sanatçı, yine çok güzel illüstrasyon çalışmalarına imza attı.

Butcher Billy sadece Black Mirror için güzel tasarımlar yapmıyor ama. Sanatçının ayrıca Stranger Things ikinci sezonu için hazırladığı Stranger Tales isimli bir kitap kapağı serisi de var. Ayrıca Netflix, Loot Crate markasıyla birlikte, sanatçıyla sınırlı sayıda çıkardığı Stranger Things tişörtünün çizimleri için de çalıştı.

Görsel: Butcher Billy