Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ads Libitum: Popüler Kültüre Nostaljik Bakış Açısı

Ads Libitum: Popüler Kültüre Nostaljik Bakış Açısı

Reklam sektöründe sanat yönetmenliği yapan Ads Libitum, içindeki çocuğu reklamcıyla harmanlıyor ve ortaya günümüzden geçmişe uzanan nostaljik poster serileri çıkıyor.

Nostaljik reklamların görünümleri birçoğumuzun hoşuna giden bir tasarıma sahip. Kullanılan detaylar, kağıda doku verilmesi, tipografisi, grafiklerin işlenişi hoş geliyor göze bütünde bakınca. Zaten trendler arasında geçmişi yad etmek var. Netflix 80’lerden beslenen Stranger Things’le gönüllerimizi fethediyor, Coca Cola da kolayı orijinal cam şişede satarak içimizdeki çocukla bağ kurmaya çalışıyor. Ruhen büyümeyen bir nesil yarattılar, uzayda kapladığımız alan artıyor ama ruhumuz hep aynı kalıyor. Eh, hal vaziyet böyle olunca da en çok serbest çalışan çizerler trendlerden faydalanıyor. Black Mirror yeni sezon zamanı hepimiz çizgi roman kapağı serisine hayran olarak bakmıştık. Ads Libitum da popüler kültürü nostaljiyle çok güzel harmanlayan bir çizer.

Eski Zaman, Yeni Zaman O Zaman Hangi Zaman?

Gerçek adı David Redon olan Ads Libitum üniversitede Paris’te eğitim alana dek Marsilya’da yaşayan biriydi. Paris’teki eğitimi sırasında kendini grafik, tipografi, yayıncılık ve reklam alanlarında eğitti, sadece okulla sınırlamadı kendini. Nokia, BMW ve Cadbury gibi bilinen markalar için reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaptı. Daha sonrasında nostaljik reklam ve posterlere olan ilgisini popüler kültürle birleştirmeye karar verdi.

Ads Libitum, yarattığı fantastik görünümlü poster serilerinde klasik Amerikan reklamlarını ve savaş propagandası yapan afişleri kendine referans alıyor. Bu posterlerin görsel dilini modern müzik ikonları ve onların şarkı sözleriyle birleştiriyor. Ya da sevilen yönetmenlerin filmlerini sanki bir film değil de kitap afişiymiş gibi tasarlıyor. Bazen de müzisyenleri ve şarkılarının sözlerini alıp Marvel kapağı gibi duran bir çizgi roman kapağına dönüştürüyor.

Sanatçının işlerini Behance, Facebook, Tumblr ve Instagram’dan takipleyebilir, Society6 ve Juniqe’ten satın alabilirsiniz.

 

Görsel: Ads Libitum