Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
App Store’da Retro Rüzgarı

App Store’da Retro Rüzgarı

Apple, App Store'un 10. yaşına özel bu hafta bizleri 80'ler ve 90'lara götürüp geçmişe bir yolculuğa çıkarıyor.

Mobil oyun günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi artık. İşe, okula, herhangi bir yere giderken ya da bir yerden dönerken şayet sürücü değilsek ya sosyal medyada dolanıyoruz ya da oyun oynuyoruz. Bu yüzden mobil oyun pazarı da giderek genişliyor. Artık neredeyse her zevke göre oyun bulmak mümkün. Apple’ın App Store’u da bu sene 10. yaşını kutluyor. Bu yaş gününe özel de bu hafta oyunseverleri 80’ler ve 90’lara bir yolculuğa çıkarıyor.

iPhone kullanıcısıysanız, App Store’un bu hafta kült mertebesine erişmiş oyunlarla, retro görünümlü yeni nesil maceralarla, analog sihrini iPhone ve iPad’lerimize taşıyan fotoğraf ve video uygulamalarıyla dolu olduğunu göreceksiniz. Kısacası App Store bizi farklı bir milenyuma ışınlayacak.

Neee! Retro mu? Geçmişe mi Dönüyoruz?

Uygulama dünyasının tüm hafta sürecek nostalji rüzgarında Bugün, Oyun ve Uygulamalar sekmelerinde retro severlerle çocukluğuna dönmek isteyenler için nostaljik veya nostaljik görünümlü oyun ve uygulama öneri, hikaye ve koleksiyonları bolca mevcut olacak.

App Store’daki Bugün sekmesinde analog çekimlerin kendine has görüntü ve hissini tekrar yaşamak isteyenler Nostaljik Çekimler Yap hikayesi ile iPhone ve iPad’inde kullanabilecekleri uygulamaları bulacak. Havaların ısındığı ve güneşten vampir gibi kaçtığımız şu günlerde nostaljik bir şekilde hava durumunu takip etmek istiyorsanız da Pixel Weather – Forecast yardıma koşuyor. Eğer bir tenis aşığıysanız da Tennis Champs Season 2 ile bol pikselli tenis müsabakalarınızda rakibinize karşı Roger Federer gibi hissedebileceksiniz.

Zamanı geri alıp çocukluğuna ve çocukluğun kaygısız eğlencesine geri dönmek isteyenler içinse yetişkinliğe mola verdirecek uygulama önerileri bir günlüğüne çocukluğuna dön koleksiyonunda. Bu uygulamalarla çocukluğunuzdaki gibi çizim yapabilecek, Pictionary ve Uno gibi oyunlarla kağıt kalem veya kartlarla oynayabileceksiniz.

Bunların dışında tabii ki bir de gerçekten 80’ler ve 90’lar gençleriyle çocuklarını geçmişe döndüren uygulamalar var. Neler mi? Pac-Man, Tetris, Atari, Sonic ve daha nicesi. Bu oyunlar yine çocukluktaki gibi şen olma fırsatı sunuyor.

Şayet bir retro aşığı ve iPhone ya da iPad kullanıcıysanız bu hafta App Store’u ıskalamayın derim.

Görsel: Apple