Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dağların Zirvesinde Hissettiren Bir Ofis

Dağların Zirvesinde Hissettiren Bir Ofis

Melbourne'de bulunan uygulamalı tasarım ofisi Higher Ground, dağ manzarasıyla özlem duyulan hisleri ve yerleri çalışma alanlarına taşıyor.

Dağlar insana her zaman huzur veren doğal yapılar olmuştur. Ya da en azından bana. Çok fazla dağlarda bulunduğum için mi bilemem ama ormanların kokusu, şehirden uzak doğanın sesi hep bana özüme döndüğümü hatırlatmaktadır. Tahminim çoğu doğayı seven insanın da bu hisse hakim olduğu. Doğayı içerisinde bulunmadan görsel dahi bizlere huzur veriyor. Melbourne’deki Higher Ground Cafe de kahvelerini ve kurumsal kimliğini bu huzurla birleştiren bir yer.

Dağ Manzaralı Kurumsal Kimlik

Melbourne’de eski bir güç istasyonunda yer alan Higher Ground Cafe, bünyesinde alt özel bölümlü ve yüksek açık alanlı bölümlere sahip bir yer. Kırmızı tuğlalardan örülmüş endüstriyel bina, Avustralya’da uygulamalı tasarım ofisi olarak yeniden tasarlanmış. İç mekan tasarımlarından fincan gibi ürünlerin tasarımına, duvar süslemelerinden kurumsal kimliklerine kadar yerin tüm kimliğini yaratıcı stüdyo pop & pac tamamlamış. DesignOffice ise iç mekan tasarımlarında ve mimari tasarımında pop & pac ile birlikte çalışmış.

Uygulamaları tasarım ofisinin sitesine girdiğinizde ilk sayfasında sizi direkt dağ manzaralı bir görsel karşılıyor. Mekanda da kağıt bardakları, peçeteleri, giydirmeleri manzaralardan oluşuyor. Terrazzo, mantar, boyalı çelik, taş, siyah sunta ve masif ahşap gibi eşleşen malzemeler binanın tasarımında basit hatlarla birleşiyor. DesignOffice her bir bölgeyi ayrıştırırken hem kafenin bütününde stilini korumuş hem de ayrı ayrı her bir alanı karakterize edebilmiş.

Mekanın içerisinde beton kolonlara rastlayabiliyorsunuz. Ya da yeşil bölümlere ve doğal süslemelere. Her yerdeyse doğal bir bitki örtüsüymüşçesine yayılmış bitkiler mevcut. Ama dağılım o kadar düzenli ki ne beton orman diyebiliyorsunuz ne de doğal bir yerdeyim. Bu da insanın şu anki doğasıyla bütünlük oluşturuyor.

Bu arada, pop & pac’ın çalışmalarıysa havaya daha fazla hava katıyor. Sisli dağları tasvir eden kağıt bardaklar ve duvar kaplamaları, ziyaretçilerin taze ve soğuk bir nefes almasını sağlıyor. İçerideki insanların sanki bir dağ zirvesindeymiş gibi hissetmelerini sağlıyor.

Higher Ground Cafe hakkında daha fazla bilgiyi Facebook, Instagram ve resmi sitelerinden edinebilirsiniz.

Görsel: designboom