Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkat! Conan O’Brien İnsanlıktan Çıkıyor

Dikkat! Conan O’Brien İnsanlıktan Çıkıyor

Conan O'Brien, Lineage 2: Revolution adlı yeni mobil oyun hakkında bilgi vermek için ekranınızı patlatıp içinden çıkabilir.

Mobil oyun oynayan herkes oyun reklamlarının tarzına alışkındır. Genellikle mobil oyunların reklamlarına özenilmiyor. Çok nadir de olsa mobil oyunlar reklamlara düzgün bütçe ayırabiliyorlar çünkü. Güney Koreli Netmarbles oyun şirketiyse bu konuda bize bir şeyler söylemek istiyor. Lineage: 2 Revolution adlı yeni mobil oyunlarının tanıtımında potansiyel oyunculara sevdikleri birini reklamda marka elçisi yaparak sesleniyor. Şirket, Conan O’Brien ile birlikte güzel bir reklam üçlemesi yaratıp mobil sektörü selamlıyor.

Şiddeti Oyunda Seven Conan O’Brien

İlk reklam filminde Conan O’Brien, Comic-Con tarzı bir etkinlikte spor arabasından afilli bir şekilde çıkıyor. Yolda yürürken ünlülerin çok fazla zaman ve rahatsız özelliğe sahip olduğunu söylüyor. Bundan bahseder bahsetmez de, cosplay yapmış insanların arasına dalıyor ve onları yumruklamaya başlıyor. Daha önce bilgisayar oyunu olan, artık iOS ve Android’de de olan Lineage 2: Revolution’ı bizlere anlatıyor. Mobil oyun ile istediği zaman ve istediği yerde, rahatsızlığını gerçek dünyaya taşımadan, telefonunda oynayabildiğinden bahsediyor.

Ekran Kıran Conan O’Brien

İkinci reklamdaysa olayları biraz daha farklı bir boyuta taşıyor ve iki erkeğin evine televizyonun içinden onu kırarak dalıyor. Oyun oynayan arkadaşlarsa kapı varken neden televizyondan girdiğini anlamıyorlar ve reklam boyunca Conan O’Brien’a yakınıyorlar. Conan O’Brien’sa onlara artık Lineage 2: Revolution ile konsola gerek olmadığını telefonlarının yeterli olduğunu söylüyor. Reklamda kendini “dünyanın en iyi oyuncusu” diye adlandıran Conan O’Brien’a göre televizyonlar artık eski teknoloji ve onlara da gerek yok.

Sahte Röportaj Veren Conan O’Brien

Üçüncü reklamdaysa bu sefer kamera arkası gibi çekim tarzıyla karşılaşıyoruz. Conan O’Brien’la sahte bir röportaj şeklinde kurgulanan reklamda Conan O’Brien oyunu değerlendiriyor. Komedyen ona sorulan soruları cevaplıyor. “Oyunda bir karakteriniz olsa adı ne olurdu” sorusunda Conan O’Brien esprili bir yanıt veriyor. “Karakterimin adının biraz mistik bir yanı olmasını, Orta Dünya’dan gelmişim gibi durmasını isterdim. Herhalde Conan olurdu” diyor. Bu oyunun ona ne öğrettiği ile ilgili soruya da “Bu oyun bana hayatla ilgili çok önemli bir ders verdi. Eğer bir sorununuz varsa en yakınınızdaki kişiye gidin ve saldırın” diyor. Eğer Conan O’Brien’ı bulup ona oyunla ilgili bir şey de sormak isterseniz Güney Pasifik’te bir adada yaşadığını söylüyor.

Absürd Bir Kampanya

Reklam genel olarak absürd noktaları olan komik bir yaklaşıma sahip. Zaten Conan O’Brien’ın önemli bir mesele olmadıkça ciddi bir reklamda rol olabileceğini düşünmüyorum. Reklamları tek tek izlediğinizde de güldürüyor. Üçünü peşi sıra izlemekse üç farklı Conan O’Brien şakasını kısa zamanda tükettiğimiz için daha komik oluyor. Conan O’Brien televizyonu hakim olduğu kadar dijitalde de etkin bir komedyen ve sunucu. Kendisi 5 sene evvel Occupy Conan ile zaten dijitalin önemini vurgulamıştı ve Team Coco kanalında da dijitali sevdiğini bizlere kanıtlıyor.

Reklam kampanyası oyunun şiddet yanını öne çıkarıyor fakat bunu bilinçli ve oyunun içinde kalmasını vurgulayacak şekilde yapıyorlar. Zaten reklam gerçek hayatta şiddet uygulayanları da aslında espriler üzerinden eleştiriyor. Reklamı zaten Youtube sayfasında da “Conan fantastik karakterleri dövdü”, “Conan ekranları kırıyor” ve “Conan insan olmayı beceremiyor” isimleriyle yayınladılar.

Lineage 2: Revolution, çok oyunculu bir mobil oyun olarak herkese hitap etmeyecek bir oyun. Ama reklam olarak karşınıza çıktığında sizi eğlendirecek. Bu arada oyunla ilgili Youtube’daki reklamın altına da “kötü bir oyun ama güzel reklam” yorumunun bırakılmış. Yorumdaki beğeni sayısının giderek arttığını da çok ufak bir oyun fikri olarak buraya bırakalım. Oyunu App Store ve Google Play Store‘dan indirebilirsiniz.

Conan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 1 bigumigu Conan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 2 bigumiguConan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 5 bigumigu Conan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 6 bigumigu Conan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 7 bigumigu Conan OBrien Lineage2 Revolution Youtube Commercial 8 bigumigu

KÜNYE:

(Conaco)
Yönetici Yapımcı: Jeff Ross
Yönetici Yazar: Mike Sweeney

(Netmarble)
Kıdelimli Pazarlama Yöneticisi: Joon Yoon
Genel Müdür: Simon Sim
Küresel Pazarlama Müdürü: Mani Shim
Pazarlama Yöneticileri: Minsun Kim, William Brinkman

(Hungry Man)
Yönetmen: Bryan Buckley
Pazarlama Ortağı / Baş Yapımcı: Kevin Byrne
Yönetici Yapımcı / Partner: Mino Jarjoura
Yönetici Yapımcılar: Dan Duffy, Jacki Sextro, Caleb Dewart
Yapımcı: Rick Jarjoura
Prodüksiyon Denetimcisi: Mike O’Connor

(Exile Edit)
Editör: Kirk Baxter
Yönetici Yapımcı: Jennifer Locke
Kıdemli Yapımcı: Remy Foxx

(The Mill)
Kıdemli Yapımcı/LA: Anastasia Von Rohl

Görsel: Youtube