Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fikir Birliğine Varabildiğimiz Tek Nokta: Kötü Reklamcılık

Fikir Birliğine Varabildiğimiz Tek Nokta: Kötü Reklamcılık

john st. imzalı Make Humanity Great Again, karşıt görüşlerin çatıştığı günümüzde insanlığın uzlaşamamasını parodi bir sosyal deneyle tiye alıyor.

Günümüzde fikir ayrılıkları sürekli olarak karşı karşıya geliyor. LGBT topluluğu karşısında bu bireyleri hasta olarak nitelendirenler, hayvan haklarını insan hakları kadar önemseyenlere karşılık canlıları meta olarak görenler, iklim değişikliği, feminizm, din, ırk, ülke sevgisi gibi birçok konuda fikir ayrılığı bulunuyor. Ve hatta Star Wars ile Star Trek sevenler bile birbiriyle bitmek bilmeyen tartışmalara giriyor. Bu kadar farklı görüşün ve hoş görüsüzlüğün olduğu bir dünyada, Make Humanity Great Again sosyal deneyi bu insanların hemfikir olabileceği hedef arıyor. Herkesin sevmeyeceği ne olabilir? Tabii ki kötü reklamlar!

Make Humanity Great Again deneyi; rahibe, gotik, drag queen, hipster, amiş, ABD’de silahlanmayı savunan vatansever ve daha birçok uç görüşü bir araya getiriyor. En anlaşamayacağını düşündüğünüz karakterler yana yana oturup televizyon izliyor. Ve mucizevi bir şey oluyor. Aynı şeylere gülmeye, aynı şeylere kızmaya başlıyorlar. Çünkü televizyonda çiğ, içi boş, mantıktan yoksun reklamlar yayınlanıyor. Gerçekçilikten uzak bu reklamları gördükçe de unvanlar, etiketler bir anda ortadan kalkıyor. Filmin mesajı da kurgusu kadar başarılı; İyi reklamcılık fikirleri değiştirebilir. Kötü reklamcılık dünyayı değiştirebilir.

Deney aslında Heineken’in Worlds Apart filminin parodisi

Toronto merkezli reklam ajansı john st. her yıl kendi tanıtımını yapmak için uçuk fikirler ve parodi dolu bir film yayınlıyor. 2011’de Catvertising filmiyle başlayan seri, 2012’de Buyral ile viral videolarınıza 7/24 tıklayan özel ekiplerini ve vizyonlarını paylaşıyorlardı. Gerçek zamanlı pazarlama, kadının güçlenmesine sırtını dayayan kampanyalar gibi döneminin güncel konularına da incelikle değinmişlerdi. Make Humanity Great Again de Donald Trump’ın Make America Great Again’i ile Heineken’in World Apart‘ının birleşiminden doğuyor. Parodi sosyal deney, günümüz karmaşasına eğlenceli bir yorum katarken kötü reklamcılığın insanlar etkileşime, yoruma teşvik etmesiyle de sektörel bir öğe de katmış oluyor.

 

Künye

Başlık: Make Humanity Great Again
Ajans: john st.
Yönetici Yaratıcı Yönetmenler: Stephen Jurisic, Angus Tucker
Yazar: Stephie Coplan
Sanat Yönetmeni: Lia MacLeod
Prodüksiyon Şirketi: Skin & Bones
Yönetmen: Taso Alexander
Editör: Mark Paiva
Editöryal: Saints
Ses: Vapor RMW
Online: Michael Medeiros, The Vanity
Casting: Shasta Lutz, Jigsaw Casting

Görsel: YouTube