Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek-Zamanlı Pazarlamanın Suyu Çıktı Mı?

Gerçek-Zamanlı Pazarlamanın Suyu Çıktı Mı?

John St. reklam ajansı günümüz reklam ve pazarlama algısını daha da yücelterek bir balon olduğunu anlatıyor.

Gerçek-zamanlı iletişim tekniği ile markaların elde ettiği ilgi geçmiş iki yıl boyunca büyük ilgi çekmişti. İlk olarak Oreo’nun popüler hale getirdiğini iddia edebileceğimiz bu yöntemle, Pharrell Williams’ın Arby’s şapkası, Kit Kat gibi markaların iPhone 6 bükülme parodileri, Twitter’da bir günlüğüne yükselen “tavuk döner” gibi popüler gelişmeler markalar ve ajansların hızlı içerik üretme yarışının merkezinde yer alıyor. Gündemi takip edip bir anda popüler olan konular hakkında komik, garip veya kimi zaman kötü esprilerle pazarlamanın geleceği olduğu yanılgısını doğurdu.

Bu pazarlama tekniğinin geçerliliğini veya demode oluşunu zaman içinde gözlemleyebiliriz. Fakat John Street ajansı parodi videolarına bir yenisini ekleyerek yeni geliştirdikleri bir sistemi, markalar ve ajanslar arasındaki bu bitmek bilmeyen içerik avcılığına getirdikleri çözümü tanıttı.

Reactvertising isimli pazarlama yönteminde oluşturdukları özel ekipler 7 gün 24 saat dijital dünyayı takip ediyor. Farklı zaman dilimlerinde uyanık olan farklı ülkeleri ve yerel içerikleri de arşivleyen ekip dijital dünya üzerinde mutlak hakimiyet kuruyor. Özel onay ekipleri ise marka yetkililerini takip edip hızlı onay alarak gelişme ile ilgili içeriğin anında yayınlanmasını sağlıyor.

John St. galiba tüm bunları bir kenara bırakarak tüm bu havalı isimlerin ve yaratılan motivasyon balonunun bu kadar önemli olmadığını söylemeye çalışıyor. O balonun helyum ile değil karbondioksit ile dolduğunu ve uçmadığını anlamak için patlamasına gerek olmadığını gösteriyor. Gündemi takip edip hızla üretilmiş bir cümle ve kötü esprilerle içerik üretmeyi reklamcılığın modern yüzü olarak görmenin yanılgısını eğlenceli bir dil ile aktarıyor.

Görsel; Youtube