Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Walking Deadvertising

The Walking Deadvertising

Ryan Reynolds, The Walking Dead dizisinin dört karakterini final bölümünde yayınlanan reklamlarla birlikte ekranlara zombi olarak geri getirdi.

Robert Kirkman’ın çizgi roman serisinden uyarlanan The Walking Dead dizisi, 12 yıl, 11 sezon ve 177 bölümün ardından önceki gün yayınlanan Rest in Peace adlı bölümüyle ekranlara veda etti. Pek çok tutan yapım gibi The Walking Dead dizisinin ardından da spin off yapımlar gelmeye devam edecek elbette.

Ancak dizinin yayıncısı AMC Networks, final bölümüne özel olarak The Walking Dead nostaljisini erkenden diriltti ve oyuncu Ryan Reynolds’ın kurucusu olduğu Maximum Effort ile birlikte izleyiciler için büyük bir reklam arası sürprizi hazırladı.

Maximum Effort ve AMC Networks Content Room, The Walking Dead dizisinin daha önce öldürülen dört karakterini dirilterek zombi olarak yeniden ekrana geldikleri beş ayrı reklam çalışması hazırladı. Zombili reklam filmleri, final bölümünde ekranlara gelerek izleyicileri şaşırttı.

Kampanya için Autodesk, Deloitte, Door Dash, Reynolds’ın CCO olarak hizmet verdiği bağlantılı TV performansı pazarlama platformu MNTN  ve Ring ile birlikte çalışan Maximum Effort ve AMC Networks Content Room ekibi, daha önce dizide öldürülen oyuncuları kullanarak tanıtılan hizmet ve ürünleri diziye bağlayan reklamlar yarattılar.

Fikir ve yaratıcı konseptleri Maximum Effort’a ait olan beş reklam da, Maximum Effort’tan Bryan Rowland tarafından yönetildi. Reynolds ve ekibi ayrıca markalar arası anlatıları bir araya getirmek için Jimmy Kimmel‘in yaratıcı laboratuvarı Kimmelot’tan Dan Sandborn ile birlikte çalıştı.

Kampanya, zombileştirilmiş Walking Dead karakterleri Milton Mamet (Dallas Roberts), Andrea Harrison (Laurie Holden), Rodney (Joe Ando-Hirsh) ve Gareth’i (Andrew West) geri getirdi.

Deloitte’un kreatif yıldızı Holden, ilginç işe alma stratejisini anlatan Andrea Harrison rolünde yer alırken; Autodesk spotunda Roberts, zombilerin kapı kollarını açması için araç tasarlayan zombi araştırmacısı olan Mamet’i canlandırıyor. DoorDash reklamında yer alan Ando-Hirsh ise Rodney rolüyle teslimat uygulamasından zor da olsa sipariş vermeyi başaran bir zombiye hayat veriyor.

“Reklamlar eğlenceli olmalı” diyen Reynolds yaptığı açıklamada, “The Walking Dead, son on yılda pek çok şeyden daha fazla kültürel sohbet yarattı. Biz de eğlenceli reklamlarla birkaç karakteri geri getirerek bunu onurlandırmak istedik. Reklamlar, bir zamanlar olduğu gibi kültürel sohbetin bir parçası olabilir. Sadece biraz daha sevgiye, ilgiye ve haylazlığa ihtiyaçları var.” dedi. Beş reklam filminin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube