Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekalı Cankurtaran

Yapay Zekalı Cankurtaran

Mylo, kişinin boğulma öncesi belirtileri gösterip göstermediğini veya suda mücadele edip etmediğini tespit edip diğer insanlara anında bildirim yapabiliyor.

Yüzmek her ne kadar dünyanın en keyifli aktivitelerinden biri olsa da suyun yarattığı tehlikeleri de inkar edemeyiz. Etrafta cankurtaranın olmadığı durumlarda havuzlar özellikle çocuklar için risk yaratıyor. İsrail merkezli Coral Smart Pool, havuzları daha güvenli hale getirmek için çift kamera ve yapay zeka kullanarak yüzücüleri sürekli kontrol eden otomatik cankurtaran sistemi Mylo‘yu geliştirmiş.

Mylo, bir yüzücünün tehlikede olup olmadığını hareketlerini analiz ederek tespit edebiliyor. Cihaz, havuzun tamamını iyi bir şekilde görebilmesi için su üstü ve su altı kameralarının yanı sıra bir de su basıncı sensörüyle donatılmış.

Mylo, milyonlarca yüzen insan görüntüsüyle eğitildi

Sistem birinin havuza girdiğini algılayabiliyor ve oluşan her gelişmeyi sahibinin akıllı telefonuna anında bildirim olarak gönderiyor. Yapay zeka destekli yazılım, herhangi bir kişinin “boğulma öncesi” belirtileri gösterip göstermediğini veya suda mücadele edip etmediğini tespit etmek için bir göz işlevi görüyor.

Havuzun sahibi/sorumlusu dilerse canlı yayınla tamamlanan akıllı telefon bildirimleriyle bilgilendiriliyor. Sistem herhangi bir sıra dışı gelişme olduğunda havuzda ve evin çevresinde alarmı da devreye sokabiliyor. Herhangi biri 15 saniyeden fazla hareketsiz kalırsa, sistem çok yüksek sesli bir alarm çalıyor ve bildirimlerle de havuzun sahibini uyarıyor.

Algoritmanın etkili bir şekilde çalışması için şirket, yapay zekayı milyonlarca yüzen ve boğulma belirtileri gösteren insan görseliyle ve videosuyla eğitmiş. Akıllı havuzları gerçeğe dönüştürmek için “güçlü bir boğulma algılama” sistemi geliştirmeyi hedeflemişler.

Görsel: Coral Smart Pool