Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mantardan Üretilen Deri Görünümlü Çantalar

Mantardan Üretilen Deri Görünümlü Çantalar

Mylo Driver Bag; mantar miselinden üretilen bir malzeme olan Mylo sayesinde his ve görünüm olarak deriyi andıran, sürdürülebilir ve şık çantalar sunuyor.

Doğanın mucizesi mantar; çok çeşitli kullanım alanları olan alternatif ve sürdülebilir bir malzeme olarak bugünlerde tasarımcıların ilgi odağında. Mesela Nat-2 spor ayakkabılar ağaç mantarının yüzeyde yaşayan trama kısmından üretilen ve deriye alternatif sunan şık bir ayakkabı örneği olarak bizim de gündemimize girmişti.  Mylo Driver Bag ise benzer bir şekilde mantarı kullanarak deriye alternatif vegan bir çözüm sağlıyor. Çanta aynı zamanda  mantar miselinden üretilen Mylo malzemesiyle yaratılmış ilk ticari ürün.

Mantar Miselinden Mylo’ya

Mantar miseli ya da diğer adıyla miselyum konusuna daha önce kendiniz yetiştirdiğiniz bir lamba olan GLOW haberimizde değinmiştik. Kısaca misel; mantarın ip veya kökten oluşan hiflerinin toplu hali olarak özetlenebilir. Mantar büyürken toprak altında tüm boşlukları doldurup, geniş alanlara yayılan, her şeyi yapıştırabilen bir yapıya sahip. Bu nedenle ilginç kullanım alanları sunuyor.

Mylo; mantar miseli ile yaratılan bir malzeme. Ecovative  tarafından geliştirilen bu miselyum üretim teknolojisi, yumuşak ve esnek köpük yapılarda kullanılmış. Mylo’nun yaratımında misel hücreleri mısır nişastası ve besinlerden oluşan bir tabakayla bir araya getiriliyor. 10 gün içerisinde hücreler tabakanın içine doğru büyüyerek, kendi içinde bağlantılı bir kütle yaratıyor. Bu kütle her boyutta üretilebiliyor ve görünüm ve his açısından hayvan derisini andırıyor. Üstelik malzemenin üretimi yıllar sürmüyor, hayvan üretimindeki atıklara veya sentetik deride kullanılan zehirli kimyasallara neden olmuyor. Dolayısıyla Mylo; kısa sürede üretilen, çevre ve hayvan dostu bir deri alternatifi sunuyor.

mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_

mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_

mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_

mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_

Deriye Alternatif Şık Çantalar

Mylo Driver Bag’in yaratıcısı olan bio mühendislik şirketi Bolt Threads; bu teknolojiyi alıp optimize ederek son tüketiciye seslenen şık çanta ve cüzdanlar yapmak için kullanıyor. Kadın-erkek herkesin rahatlıkla kullanabileceği ürün gamı, yenilikçi malzemeleri ve yüksek kalite tasarım anlayışıyla aksesuarların geleceği açısından önemli bir yönteme işaret ediyor.

Mylo çanta ve cüzdanlar, el yapımı deriyi andırıyor. Dokunduğunuzda yumuşak ve esnek. Miselin büyüme ortamı ve süreci malzemenin özelliklerini manipüle etmek için kontrol edildiğinden her çanta benzersiz ve kendine has.

Ürünler arasında; Chester Wallace iş birliği tasarlanan ve işlevselliği ile dikkat çeken büyük bir çanta var. Bunun yanı sıra Mylo Puzzle Pouch isimli küçük bir cüzdan çanta da dikkat çekiyor. Bu çanta, kullanılmayan, fire diyebileceğimiz Mylo parçalarının bir araya getirilmesiyle yaratılmış. Her iki model de son derece şık ve kullanışlı görünüyor. Bunların yanı sıra bir de sevimli anahtarlık var.

Mylo Driver Bag, halen devam eden Kickstarter kampanyasında aradığı fona ulaşmış durumda. Bu da ilk çantaların önümüzdeki baharda sahipleriyle buluşacağı anlamına geliyor. Çantalar şimdiden Forbes, Fast Company, Trend Hunter gibi önemli yayın ve bloglarda haber olmuş ve güzel geri dönüşler almış bile.

mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_ mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_ mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_ mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_17 mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_ mylo_bolt threads_mylo driver bag_bigumigu_

Görsel: Kickstarter