Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Bir Otobüs Yüzme Havuzuna Dönüşürse

Eski Bir Otobüs Yüzme Havuzuna Dönüşürse

Fransız sanatçı Benedetto Bufalino, emektar bir belediye otobüsünü yan yatırarak "The Bus Pool" adını verdiği yüzme havuzuna dönüştürdü.

Benedetto Bufalino, geçtiğimiz yıllarda bir çimento karıştırıcıyı disko topuna, eski bir karavanı ise seyyar yüzme havuzuna dönüştürerek efsane işlere imza atmıştı. Kendine özgü mizah anlayışıyla dikkat çeken Fransız sanatçı şimdi de emektar bir şehir hatları otobüsünü yan yatırarak The Bus Pool adını verdiği yüzme havuzuna dönüştürdü.

Emektar belediye otobüsüne ileri dönüşüm: The Bus Pool

Havuz aynı anda 10 kadar yüzücüyü ağırlayabiliyor. Kuzey Fransa’da Artois bölgesinde, Louvre-Lens Parkı’nda sergilenen yerleştirme, serinlemek isteyen bölge sakinlerine geçtiğimiz aydan bu yana havuz sefası sunuyor.

Benedetto Bufalino, Artois’in şehir içi ulaşım ağından eski bir Tadao modelini resmen ileri dönüştürmüş. Bufalino, Operation Odyssey programı kapsamındaki bu proje için Artois’den sorumlu yerel kalkınma ajansı Euralens ile işbirliği yapmış.

Otobüsün yukarı bakan yan cephesini tamamen söken Bufalino, iç kısımdaki her şeyi sökerek aracın tüm gövdesini suyu taşıyabilmesi için güçlendirmiş. Gerçek bir yüzme havuzundan hiçbir eksiği olmayan The Bus Pool; 2,3 metre genişliğinde, 9 m uzunluğunda ve 1,5 metre derinliğinde. Aracın arkasına, insanların havuza rahatça tırmanabilmesi için bir merdiven yerleştirilmiş. Hatta tasarıma dahil edilmiş bir cankurtaran platformu da bulunuyor. Su sıcaklığı ise 27 – 29 derece arasında tutuluyor.

The Bus Pool The Bus Pool The Bus Pool

Görsel: Instagram