Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saint Laurent ve Google’dan Akıllı Çanta: Cit-E

Saint Laurent ve Google’dan Akıllı Çanta: Cit-E

Google’ın Project Jacquard adını taşıyan kumaş teknolojisi lüks moda markası Saint Laurent ile birleşti ve ortaya şık bir tasarıma sahip akıllı çanta çıktı.

Google’ın kıyafetler ve mobilyalar için etkileşimli arayüzler geliştirmek üzere faaliyet gösteren Project Jacquard isimli bir birimi bulunuyor. Şirket, 2016 yılında Levi’s ile gerçekleştirdiği iş birliği ile Commuter Trucker Jacket’i üretmişti. Google ATAP tarafından geliştirilen ve akıllı kumaş Project Jacquard ile donatılan ceket bluetooth üzerinden telefona bağlanıyor ve kullanıcının jest ve el hareketleri üzerinden basit işlemleri gerçekleştirebiliyordu. Ürün aynı sene Cannes Lions Product Design kategorisinde Grand Prix kazandı. Bununla birlikte 2017 SXSW aktivasyonu ile ziyaretçiler ürünü deneme şansı buldu ve 2018 yılına gelindiğinde ise SXSW Interactive Innovation Awards’ta Wearable Tech kategorisinde ödül kazanmıştı.

Yeni ürün akıllı çanta oldu

Google kıyafetler için akıllı teknolojiler geliştiren projesi Jacquard ile markalar ile iş birlikleri yapıp ürünler geliştirmeye devam ediyor. İlk ürünün ardından üç sene geçmişken yeni bir iş birliği ile Project Jacquard yeni bir seviyeye çıkıyor. Dikkatleri üzerine çekecek ürün için ise iş birliği gerçekleştirilen marka Saint Laurent oldu. Lüks moda markası ile Cit-E akıllı sırt çantası üretildi. Ürün içinde bulunana pilinin yanı sıra donanımı sayesinde akıllı telefonla eşleşebiliyor. Jacquard ve Saint Laurent, sırt çantasının kumaşına çeşitli akıllı iplikler entegre etmiş, bu da jestlere izin veren etkileşimli bir dokunuş alanı yaratıyor. Sol sırt kayışında bulunan dokunmaya duyarlı alan üzerinden ise kontrol sağlanıyor. Cit-E şu anda yukarı, aşağı, çift tıklama ve uzun basma olarak dört hareketi tanıyor.

Cit-E Google Assistant’a bağlanabiliyor

Project Jacquard da sırt çantası ile birlikte kendini geliştirmiş. Çanta önceki ürün olan ceketten farklı olarak Google Assistant’a bağlanabiliyor. Google Assistant sayesinde “My Day” kullanılarak hava durumu, haberler, takvimde etkinlikleri gibi basit işlemler gerçekleştirilebiliyor. Çantanın bir başka bölgesindeki panel sayesinde ise akıllı telefonlarla bağlantı kurulabiliyor. Böylelikle Cit-E sırt çantası müziği kontrolü gibi işlevleri yerine getirebiliyor. Bu işlevler hem iOS hem de Android için kullanılabiliyor.

Akıllı çantayı anlatırken bir çantadan asıl beklenen eşya taşıma olayını da unutmamak gerek tabii. En nihayetinde bir çantadan bahsediliyor. Pratik bir tasarıma sahip olan yüksek kalite malzeme kullanılarak hazırlanan çanta bir de iç astara sahip. Çantanın içinde ise birkaç bölme bulunuyor. Bunlardan bir tanesi cep telefonu için ideal büyüklükte iken diğerine bilgisayar veya tablet koymak mümkün görünüyor.

Akıllı sırt çantasının ön siparişleri açıldı

Şık bir tasarıma sahip akıllı çanta Saint Laurent markası ile birleşince fiyatı da tuzlu oluyor. Akıllı çanta Saint Laurent internet mağazasından 995 USD karşılığında temin ediniyor. Ayrıca Los Angeles ve Paris mağazalarında da satışa çıkacak. Cit-E akıllı sırt çantasını merak edenler ve ilk sahip olmak isteyenler içinse ön sipariş açıldı. Teslimatlar ise 15 Ekim’de başlayacak.

Görsel: Google ATAP, Saint Laurent