Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçinde Yüzülebilen Reklam Panosu

İçinde Yüzülebilen Reklam Panosu

adidas, Dubai'nin en popüler plajlarından birine gerçek bir yüzme havuzu işlevine sahip reklam panosu yerleştirdi.

Yaratıcı açık hava reklamları, insanlarda yerleştirme sanatının bıraktığa etkiye benzer ilginç deneyimler bırakıyor. Örneğin Tokyo’da 3B yanılsaması yaratan ekrandaki dev kedicik Japonya sınırlarını aşarak tüm dünyanın ilgisini çekti. Egzersiz yaptıranı, kestirme yollara açılanı, yanında sigara içince öksüreni, evsizlere ısı vereni derken pek çok unutulmaz açık hava panosu gördük. Şimdi de adidas’ın yüzme havuzu-reklam panosu var sırada.

Pano, kadınları halka açık bir havuzda dalış yapmaya davet ediyor

Herkes için sporu teşvik eden adidas, bu aktivasyonu Dubai’nin en çok ziyaret edilen plajlarından biri olan Kite Beach’te gerçekleştirdi. adidas bu kampanya ile Beyonce Ivy Park ile iş birliği içinde sürdürdüğü kapsayıcı mayo koleksiyonuna dikkat çekiyor. Haznesinde 11.500 galon su tutan şeffaf akrilik yüzme havuzuna sahip olan interaktif pano, kadınları güvenlerini toplamaya ve kamuya açık bir havuzda dalış yapmaya davet ediyor.

Beş metre yüksekliğe ve üç metre derinliğe sahip devasa pano, reklam ajansı Havas Middle East tarafından tasarlanmış. Panonun hayata geçirilmesi için 32 kişi, 3 hafta boyunca neredeyse 24 saat çalışmış.

adidas tarafından yaptırılan bir YouGov anketine göre Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kadınların sadece %12’si halka açık bir plajda veya havuzda mayo giyme konusunda rahat hissediyor. Katılımcılar, bunun başlıca nedeni olarak bedenlerinden utanıyor olmalarını ve mahremiyet eksikliğini göstermişler.

“adidas olarak sporun herkese ait olduğuna inanıyoruz. İnovasyon, yaratıcılık ve iş birliği yoluyla, suyun gücünü ve kısıtlamalara meydan okuma, yenilenme ve herkesi koşulsuz kabul etme yeteneğini kutlayan bir konsept olan dünyanın İlk Sıvı Billboard’unu tanıtıyoruz.” diyor marka. adidas GCC kıdemli marka direktörü Amrith Gopinath, “Bizim inancımız, hiç kimsenin suyun içinde ve çevresinde olmanın faydalarından yararlanamasına engel olunmaması gerektiği. Dolayısıyla tüm kadınlara yönelik çeşitlendirilmiş ürün teklifimizin ve burkini koleksiyonumuzun lansmanı bu” diyor. Her bir parça, ilave kumaşın yüzücünün suda hareket kabiliyetini azaltmayacak şekilde tasarlanmış.

Halka açık havuza ilk dalışları yapanlar adidas’ın marka elçileri Dareen Barbar ve Raha Moharrak oldu. Barbar, ampute triatlet ve Guinness Dünya Rekorları ünvanına sahip. Moharrak, Everest Dağı’nı fetheden ilk Suudi kadın.

Halka açık yüzme havuzu demişken; Fransız sanatçı Benedetto Bufalino’nun emektar bir belediye otobüsünü yan yatırarak The Bus Pool adını verdiği yüzme havuzuna dönüştürdüğü projeyi de anmadan geçmeyelim. Sanatçı daha önce de eski bir karavanı seyyar havuza dönüştürerek ilgi çekmişti.

Görsel: Instagram