Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşayan ve Yürüyebilen Açık Hava Reklam Panosu

Yaşayan ve Yürüyebilen Açık Hava Reklam Panosu

Fahrenheit DDB ekibi tarafından doğanın harekete geçirici gücüne dikkat çekmek amacıyla hazırlanan yaşayan açık hava reklam panosu, rüzgâr gücüyle Peru'yu dolaşıyor.

Fahrenheit DDB, Anheuser-Busch InBev adına Peru’da hazırladığı kampanya için yaşayan ve rüzgâr gücüyle yürüyebilen ilk açık hava reklam panosunu yarattı. Anheuser-Busch InBev’e ait Corona markasının konumlandırma çalışmaları için hazırlanan Living Billboard adlı çalışma kapsamında markanın doğa ile olan ilişkisi vurgulanırken, tüketiciler doğa ile iç içe bir yaşam tarzını benimsemeye davet ediliyor.

Yaşayan reklam panosunun tasarımında Perulu sanatçı Edi Mérida ile iş birliği yapan Fahrenheit DDB, benzerlerine kıyasla yüzde 100 doğal olan sürdürülebilir reklam panosunu kamış ve bambu liflerinden yararlanarak üretti. Bambular kesildiğinde bile büyümeye devam ettikleri için reklam panosuna Living Billboard (Yaşayan Reklam Panosu) ismi verildi.

Sanatçı Merida projeyle ilgili olarak “Bence projenin en güzel yanı rüzgârla çalışmaktı; çünkü rüzgâr sizi iten, yönlendiren, taşıyan ve birçok mekana taşıyabilen bir unsur.” diyor. Bir yengecin hareketlerini taklit eden reklam panosu, rüzgâr yardımıyla ilerleyebiliyor. Çevresiyle etkileşime girebilen açık hava reklam panosu, kampanya süresince Peru’nun farklı noktalarını tek başına dolaşıyor.

 

“Yaşayan reklam panosunun, doğa bizi harekete geçirdiğinde yaşamaya başladığımızın somut bir kanıtı olduğunu belirten Fahrenheit DDB’nin kreatif direktörleri Gonzalo Pazos ve Angelo Gonzales, bu nedenle reklam panosunu sabit bir noktaya yerleştirmek yerine serbest bırakmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Diğer bir ifadeyle doğanın doğal akışından yola çıkan kreatif ekip, reklam panosunu da akışa bırakmaya karar vermiş.

Sürdürülebilir açık hava çalışmalarını seven marka, geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık’ta gün batımıyla kendini gösteren doğal bir açık hava reklam panosu çalışması yayınlamıştı.

Görseller: TalkabilityPR