Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havanın Sıcaklığına Göre Değişen Reklam Panosu

Havanın Sıcaklığına Göre Değişen Reklam Panosu

Yaz mevsimiyle birlikte festival sezonunun açıldığı Birleşik Krallık'ta bir içecek markası hava sıcaklığı 20 derecenin üzerine çıktığında değişen etkileşimli bir açık hava kampanyası başlattı.

İsveçli içecek markası Kopparberg, Londra merkezli bağımsız medya ajansı the7stars desteğiyle Birleşik Krallık’ta konum, zaman ve hava koşullarına göre değişebilen ve günün herhangi bir saatine uyum sağlayabilen etkileşimli bir açık hava kampanyası hazırladı. Birleşik Krallık’ta yaz mevsimi demek aynı zamanda içinde Glastonbury, Reading ve Leeds gibi müzik festivallerinin de bulunduğu Temmuz ayının sonuna kadar sürecek yoğun bir etkinlik trafiği anlamına geliyor. Ülkenin farklı noktalarındaki bu organizasyonlarda sosyalleşmeyi planlayan genç yetişkinlere ulaşmak isteyen Kopparberg, konum, zaman ve hava durumuna göre değişen farklı kampanya kreatifleri hazırladı.

Kampanya için hazırlanan kreatifler, ülkenin farklı noktalarındaki dijital ve etkileşimli açık hava reklam panolarına yerleştirildi. Coğrafi hedefleme ile reklam öğesini dinamik olarak güncellemek için ise hava durumu verileri kullanıldı. Hava sıcaklığı 20 derecenin üzerine çıktığında mevcut görsel değişerek yakın plan soğuk bir içecek bardağı görseli onun yerine geçti. Markanın yaz anılarıyla olan ilişkisini güçlendirmeyi hedefleyen kampanya, ülkenin en büyük şehirlerindeki açık hava panolarının yanı sıra TV aktivasyonu ve çeşitli etkinliklerle de destekleniyor.

Hava sıcaklığına göre değişen reklam panosundan söz etmişken, yine bir Birleşik Krallık işi olan ve gün ışığına göre değişerek saat gibi zamanı gösterebilen Paddington Central’in logosunu da anmadan geçmeyelim. Londra merkezli tasarım ajansı DixonBaxi‘nin imzasını taşıyan ve canlı bir güneş saati işlevi gören logo, hayli ilgi uyandırmıştı. Yaratıcı logo tasarımının detaylarına ilgili haberimizden göz atabilirsiniz.

Görseller: Lbbonline