Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enjekte Edilebilir Açık Hava Reklam Panosu

Enjekte Edilebilir Açık Hava Reklam Panosu

Genç kızlar arasında yaygınlaşan dolgu, botoks gibi uygulamalara dikkat çekmek isteyen Dove, binlerce enjektörden oluşan bir reklam panosu hazırladı.

Uzun süredir marka iletişimini toksik güzellik standartlara karşı yürüten ve yakın zamanda TikTok’un kusursuzluk filtresi Bold Glamour‘a meydan okuyan bir kampanya düzenleyen kişisel bakım markası Dove, Toronto’da binlerce enjektörden oluşan bir reklam panosu yarattı. Geçtiğimiz günlerde Coca-Cola’nın São Paulo’daki Guarulhos Havalimanı’nda yer alan üç boyutlu aktivasyonuyla kendinden söz ettiren kreatif ajans David Miami imzalı çalışmada, cilde enjekte edilen kozmetik ürünlere dikkat çekiliyor.

Gerçekleştirdiği araştırmalar sonrasında Kanada’da 14-17 yaş arasındaki gençler arasında görünüm değişikliği elde etmek için dolgu, botoks gibi kozmetik enjeksiyon tekniklerine başvurmanın hayli yaygın bir davranış olduğunu gören marka, David Miami ve Ogilvy Toronto iş birliğiyle binlerce enjektörden oluşan bir açık hava reklam panosu tasarladı.

Dove’un elde ettiği araştırma verilerine göre 14-17 yaş arasındaki Kanadalı kızların yüzde 74’ü görünüşleriyle ilgili en az bir şeyi değiştirmek istiyor. Yüzde 62’si ise olduklarından daha güzel olmayı diliyor. Öte yandan ülkede yalnızca geçtiğimiz yıl 50 bin genç kızın kozmetik enjeksiyon tekniğine başvurduğu belirtiliyor. Bu rahatsız edici istatistikler markayı çarpıcı bir OOH aktivasyonu yaratmaya yöneltmiş.

Enjektör enstalasyonundan oluşan açık hava reklam panosunda, enjektörlerin dışarıya bakan uçları renklendirilmiş. Bu şekilde reklam panosu üzerinde bir genç kız imgesiyle birlikte “Geçen yıl gençlerimize 50.000’den fazla kozmetik enjeksiyon yapıldı.” ifadesi uzaktan görülebilecek şekilde oluşturulabilmiş. Toksik güzellik standartlarına karşı bir uyarı niteliği taşıyan çalışma, Toronto’da bulunan Square One  adlı alışveriş merkezinde sergileniyor. Kampanya detaylarına dove.ca/injectablebillboard adresinden ulaşabilirsiniz.

Görseller: Dove Canada