Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WhatsApp’ın Gizlilik Katmanları 3 Boyutlu Açık Hava Reklamıyla Açıldı

WhatsApp’ın Gizlilik Katmanları 3 Boyutlu Açık Hava Reklamıyla Açıldı

Piccadilly Circus'ta yer alan 3 boyutlu açık hava reklam panosundan kullanıcılara seslenen WhatsApp yeni gizlilik özelliklerini tanıttı.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çok katmanlı gizlilik tanımıyla duyurduğu yeni küresel kampanyası kapsamında, Londra’daki Piccadilly Circus kavşağında yer alan açık hava reklam panosunda 3 boyutlu bir reklam filmi yayınladı.

Geçtiğimiz yıl bir kez görüntülendikten sonra kaybolabilen fotoğraf ve video gönderimi özelliğini duyuran WhatsApp’ın, süreli gönderilen fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsü ve video kaydı alınmasını engellemek için test çalışmaları yürüttüğü WABetaInfo tarafından paylaşılmıştı. Bu yılın Ağustos ayında ise şirket, daha fazla gizlilik, koruma ve kontrol sağlayan yeni özelliklerini açıklamıştı.

3 boyutlu etkileşimli açık hava reklam panosu çalışmasının yanı sıra WhatsApp ayrıca kampanya kapsamında Twitch ile iş birliği yaparak gizlilik odaklı mini bir oyun yayınlayacak. Roblox’ta oyun içi reklamlarla gizlilik odaklı yeni özelliklerini tanıtmayı planlayan WhatsApp, bir hafta boyunca Piccadilly Circus’ta kullanıcılara aradıkları gizlilik düzeyi üzerinde tam kontrolleri olduğu mesajını vermeye devam edecek.

İlk elektrikli reklam panosunun 1923 yılında yerleştirildiği Piccadilly Circus yalnızca Londra’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri değil, aynı zamanda büyük bir potansiyel müşteri kitlesine ulaşmak isteyen reklamverenler için de ideal bir nokta. Her yıl yaklaşık 100 milyon kişinin geçtiği tahmin edilen meydandaki dev reklam panosu, güncel halinde barındırdığı yerleşik kameralar ve arka planda kullandığı algoritma ile yoldan geçenlerin demografik verilerini tespit ederek gerçek zamanlı faktörlere dayalı reklam içeriği gösterebiliyor. Örneğin, belirli bir anda meydandaki kadın sayısının daha fazla olduğu görülürse, kadınlara yönelik markalara ait reklamlar bir anda Piccadilly Circus açık hava panosunda belirebiliyor.

Görseller: Youtube, Twitter