Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Büyük Pokemon Koleksiyonu Satışta

Dünyanın En Büyük Pokemon Koleksiyonu Satışta

20 bini aşkın parçadan oluşan dev Pokémon koleksiyonu 14 Kasım'da İngiltere'de açık artırmaya sunulacak.

25 yılda biriktirilen 20 bini aşkın parçadan oluşan dünyanın en büyük Pokémon koleksiyonu açık artırmaya çıkıyor. Koleksiyonun sahibi 2009 yılında topladığı 12 bin 113 parça ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bir İngiliz. Dev koleksiyonda oyun kartları, posterler ve oyuncakların yanı sıra ABD, Fransa ve Japonya gibi birçok ülkeden gelen Pokemon figürlü tuvalet kağıtları gibi ilginç parçalar da yer alıyor. Koleksiyon, Hansons Auctioneers müzayede evi tarafından düzenlenecek açık artırma ile yeni sahibini bulacak.

Japonca orijinal ismi “Cep Canavarları”nın kısaltması olan Pokémon, 1996 yılında Satoshi Tajiri ve Ken Sugimori tarafından yaratıldığından bu yana küresel bir fenomene dönüştü. Yıllar içinde Gameboy’dan Play Station’a taşınarak birkaç jenerasyonun ortak tutkusu haline gelen Pokémon, koleksiyonerler arasında da yükselişte. Hansons Auctioneers Oyuncak Departmanı Başkanı David Wilson-Turner, “Pokémon, son altı yıldır koleksiyoner pazarında hızla yükseliyor. Çocukken Pokémon ile tanışan ve şu anda 20’li ve 30’lu yaşlarda olan kişilerin yoğun talebi fiyatları yükseltti.” diyor.

Haziran 2022 itibarıyla 905 Pokémon karakteri bulunuyor. 14 Kasım 2022’de açık artırmaya çıkacak olan 20 bin parçalık koleksiyon, toplam karakter sayısı göz önüne alındığında o kadar da kalabalık sayılmaz.

Nadir bulunan bir Pokémon kartı, bu yılın Mart ayında gerçekleştirilen bir açık artırma ile 336 bin dolara alıcı bulmuştu.

Görseller: Hansons Auctioneers, Instagram